|

Kamu işçisinin zam pazarlığı başlıyor

Türk-İş, kamuda çalışan yaklaşık 200 bin işçinin 2017-2018 döneminde alacağı zam oranının belirleneceği Toplu İş Sözleşmeleri için hazırlıklara başladı.

Yeni Şafak
11:58 - 22/02/2017 Wednesday
Güncelleme: 12:23 - 22/02/2017 Wednesday
AA
Türk-İş, Toplu İş Sözleşmeleri için hazırlıklara başladı.
Türk-İş, Toplu İş Sözleşmeleri için hazırlıklara başladı.

Türk-İş, kamuda çalışan yaklaşık 200 bin işçinin 2017-2018 döneminde alacağı zam oranının belirleneceği Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) kapsamında, bünyesinde "Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu"nu toplayarak izlenecek yönteme dair görüş alış verişinde bulundu.



  • Karayolları, demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları ve elektrik üretim santralleri başta olmak üzere kamudaki yaklaşık 200 bin işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmelerinin yürürlük süreleri, ağırlıklı olarak 1 Ocak ve 1 Şubat itibarıyla doldu.

İşçi kesimini temsil eden "yetkili konfederasyon" olarak hükümet ile masaya oturacak Türk-İş, 2017-2018 dönemi için bağıtlanacak toplu iş sözleşmeleri için hazırlıklara başladı.



Bu kapsamda gerçekleşen ilk hazırlık toplantısında, Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu üyesi sendikaların genel başkanları, TİS görüşmelerinde izlenecek yönteme dair görüş alış verişinde bulundu.



  • Bundan sonraki süreçte, sendikalar örgütlü oldukları kamu iş yerlerinde teknik çalışmalarını yürütecek, anlaşmazlık halinde ilgili maddeler "Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu"na taşınacak. Kurul, sendikaların üzerinde anlaşma sağlanmayan talepleri için hükümetle masaya oturacak.

Kamu işçileriyle ilgili söz konusu TİS, memurların toplu sözleşmesi başta olmak üzere özel sektörde imzalanacak TİS'lerin çerçevelerini de belirlemesi açısından da önem taşıyor.








#Kamu
#İşçi
#Zam
7 years ago