|

Karayollarında ucuz ve çevreci asfalt dönemi

TÜBİTAK MAM tarafından geliştirilen “Ucuz ve Çevreci Asfalt Teknolojisi” karayollarında uygulanmaya başlayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:24 - 26/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Yeni teknoloji ile yılda yaklaşık olarak 157,5 milyon TL tasarruf edilecek. TÜBİTAK MAM Kimyasal Teknoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen “Ilık Karışım Asfalt Teknolojisi”, karayollarında uygulanmak üzere firmalara üretim lisansı verilmesi aşamasına geldi. TÜBİTAK MAM İş Geliştirme Yöneticisi Nuh Yılmaz, Ilık Karışım Asfalt teknolojisinde kullanılan katkılar sayesinde, karışımın sıcaklığının 15-35°C azaltılarak, 115-140°C arasına düşürüldüğünü söyledi. Yılmaz, bu sayede yüzde 30 yakıt ve elektrik enerjisi tasarrufu sağlanabildiğini belirtti.



GERİ DÖNÜŞÜM ORANI YÜZDE 50


Enerji kullanımının azaltılmasının çevreye verilen zararlı gaz ve emisyonların da azaltılması anlamına geldiğini ifade eden Yılmaz, bu teknoloji sayesinde zeminden kazınmak suretiyle geri kazanılan yol malzemesinin de yüzde 20'lerden yüzde 50'lere ulaştığını kaydetti.



Lisans için yatırımcı görüşmeleri başladı


TÜBİTAK MAM İş Geliştirme Yöneticisi Nuh Yılmaz, projenin tamamlanmasıyla birlikte TÜBİTAK MAM'ın misyonu gereği üretilen teknoloji ve bilgi paketinin lisans verilmek suretiyle Türk ekonomisine kazandırılması aşamasına geçtiklerini belirtti. Yılmaz, lisans almak isteyen yatırımcılar ile görüşmelerinin ise devam ettiğini kaydetti.


#TÜBİTAK MAM
#Asfalt Teknolojisi
#Nuh Yılmaz
8 yıl önce