|

KARDEMİR üretimde rekor kırdı

Karabük Demir Çelik Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç, 2016 yılında sıvı çelik üretimi ve nihai ürün üretiminde rekor kırdıklarını açıkladı.

Yeni Şafak
18:23 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:30 - 29/03/2017 Çarşamba
DHA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç, 2016 yılında sıvı çelik üretimi ve nihai ürün üretiminde rekor kırdıklarını belirterek, "Maliyetlerimizi düşürerek verimliliğimizi artırmaya yönelik gayretlerimiz üretim faaliyet sonuçlarımıza yansımış ve üretim hattımızdaki 70 ayrı üretim parametresinde de rekor seviyelere ulaşılmıştır" dedi.



Kardemir A.Ş.'nin 22'nci Olağan Genel Kurul Toplantısı fabrika içerisinde yer alan Kültür ve Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Kardemir Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç, yönetim kurulu üyeleri ve fabrikanın ortakları katıldı. Toplantıda Kardemir'in üretim faaliyetlerini ve hedeflerini anlatan Güleç, dünya ham çelik üretiminin tek başına yarısını gerçekleştiren Çin'deki büyüme rakamlarının istikrarsız bir şekilde düşmesinin Türkiye'yi etkilediğini belirterek şunları söyledi:



  • "Yaşanan olay 2015 yılında arz fazlası sorununu tetiklemiş, üretimini dış pazarlara yönlendiren Çin, mamul fiyatlarının sert şekilde gerilemesine neden olmuştur. Bu durum en çok çelik ürünleri ithalatında açık pazar konumunu sürdüren ülkemizi etkilemiş ve Türkiye 14 yıl aradan sonra ilk kez 2015 yılında net ihracatçı konumundan net ithalatçı konumuna geçmiştir. 2016 yılında ülkemiz çelik ürünleri ihracatı yüzde 1.2 oranında artarak 16.90 milyon tona ulaşsa da değer yönünden yüzde 8 oranında düşmüştür"


Kardemir'in üretim kapasitesinin her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Güleç şunları belirtti:



  • "Özellikle 2002 yılından bu yana sürdürdüğü yatırımlar ile üretimlerini her yıl artıran şirketimiz dünya demir çelik sektöründe önemli bir ölçüt olarak kabul edilen 2 milyon ton üretim seviyesini bilindiği gibi ilk kez 2015 yılında aşmış ve 2.15 milyon ton sıvı çelik üretimi gerçekleştirmiştir. 2016 yılında ise sıvı çelik üretimimiz 2.17 milyon tona ulaşmış ve yıl yeni bir rekorla kapatılmıştır. 2016 yılında toplam nihai ürün üretiminde de rekor kırılmış, 2015 yılında 2.4 milyon ton olan toplam nihai ürün üretimi 2016 yılında 2.8 milyon tona ulaşmıştır. Bu dönemde maliyetlerimizi düşürerek verimliliklerimizi artırmaya yönelik gayretlerimiz üretim faaliyet sonuçlarımıza yansımış ve üretim hattımızdaki 70 ayrı üretim parametresinde de rekor seviyelere ulaşılmıştır. 2016 yılı satışlarımızda da 2 milyon ton sınırının ilk kez aşıldığı bir yıl olmuştur. Yan ürünler hariç 2015 yılında 1.93 milyon ton olan satış miktarı 2016 yılında 2.6 milyon tona yükselerek rekor kırmıştır."
#Karabük
#KARDEMİR
#Çelik Sanayi
7 yıl önce