|

Katılım sigortacılığıyla sigortalı sayısı artacak

Doğa Sigorta, Türkiye'de ilk kez katılım sigortacılığıyla İslami hassasiyetlerinden ötürü hiç sigorta yaptırmayan kesime ulaşarak sigortalı sayısını yükseltmeyi hedefliyor

Yeni Şafak
12:29 - 24/11/2015 Salı
Güncelleme: 11:10 - 24/11/2015 Salı
IHA

Doğa Sigorta, Türkiye'de ilk kez başlattığı katılım sigortacılığıyla İslami hassasiyetlerinden ötürü hiç sigorta yaptırmayan kesime ulaşarak sigortacılık penetrasyonunu yükseltmeyi hedeflediğini açıkladı.


Sigortacılık sektörünün önemli bir oyuncusu olan Doğa Sigorta, Türkiye'de ilk kez başlattığı katılım sigortacılığıyla İslami hassasiyetlerinden ötürü hiç sigorta yaptırmayan kesime ulaşarak sigortacılık penetrasyonunu yükseltmeyi hedeflediğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, kooperatif sigortacılığı ile sigortalılarına birçok imkan ve imtiyaz sağlayarak ve katılım sigortacılığı ürünleri ile sektörün daha da büyümesine katkıda bulunmayı hedeflediğini, bu sebeple Türkiye'de en çok tercih edilen şirketlerden biri olarak yer aldığını açıkladı.


Katılım sigortacılığının hızlı bir şekilde gelişeceğini öngören Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı, bu ürünün sigorta sektörünün hacmine katkı sağlayacağının altını çizmiştir. Katılım sigortacılığının yapısı itibari ile kooperatif sigortacılığına benzediğini de belirten Kırmızı, özellikle İslami hassasiyetlerinden ötürü sigorta sektörüne mesafeli duran kitlelere güvenli çözümler sunarak kooperatifçilik tecrübemizle oluşturduğumuz güven anlayışını katılım sigortacılığı ile de bir kez daha toplumun hizmetine sunuyoruz. Ayrıca, Türkiye'de değil tüm dünyada da katılım sigortacılığının gelişmeye başladığını ifade etti.


Kooperatif olarak ilk kez katılım sigortacılığına başlamalarının inovatif çalışmalardan biri olarak sayılabileceğini belirten Kırmızı, “Bizimle birlikte katılım sigortacılığı yapan veya yapacak olan ve yeni kurulan şirketlerde var. Takipçilerimiz arttıkça katılım sigortacılığı daha da fazla güçlenecektir, çok daha geniş kitlelere ulaşıp, çok daha fazla ihtiyaca cevap verecektir. Bu anlamda ben katılım sigortacılığının sektöre katacaklarının tahmin edilenin çok ötesinde olduğunu düşünüyorum" dedi.


Hazine'nin şu anda ayrı bir pencere açarak katılım sigortacılığı yapılmasına izin verdiğini hatırlatan Kırmızı, sektör büyüdükçe ihtiyaçların artmasıyla birlikte bazı düzenlemeler yapılmasının gerekebileceğini söyledi. Hazine'nin bu doğrultuda mutlaka çalışmalar yaptığını söyleyen Kırmızı, katılım sigortacılığının henüz çok yeni olduğunu söyledi. İhtiyaçlara göre mutlaka Hazine'nin veya Müsteşarlığın yapacağı çeşitli çalışmalar olacağını söyledi.


EĞİTİM POLİÇELERİ

Eğitim sektörüne yönelik geliştirdikleri yeni eğitim poliçelerine de değinen Nihat Kırmızı, Küreselleşen dünyamızda ön plana çıkan en önemli ihtiyaçlarımızdan birisinin eğitim olduğunu belirtti. Eğitimin bireylerin gelecekte oluşacak maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayabilecek donanımda olabilmelerini sağlamak için yapılması gereken en kalıcı yatırımlardan biri haline geldiğini söyleyen Kırmızı sözlerine şöyle devam etti;


“Elbette eğitim-öğretim faaliyetlerinde okul, veli ve öğrenci olarak 3 unsur ön plana çıkmaktadır. Eğitim sürecinde farklı rollere sahip bu unsurların başarılı sonuç alabilmesinin en önemli koşullarından birisi de ortak bir hedef doğrultusunda hareket edilebilmesidir. İşte bu ortak hedefin sağlanmasında dördüncü unsur olarak Doğa Sigorta faktörünü devreye sokuyoruz. Geliştirdiğimiz ihtiyaçlara uygun poliçelerle okulların, öğrencilerin ve velilerin öğrencinin eğitimi boyunca geleceğe daha güvenli bakabilmelerini sağlayacağız''.


DÜNYANIN EN İYİ REASÜRÖRÜYLE ÇALIŞIYORUZ

Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı, “Sigortacılık faaliyetlerimizde Dünyanın en büyük reasürörleri ile çalışmamız güven avantajı sağlıyor. Sigortalılar yeni bir sigorta şirketine sigorta yaptırırken arkasında reasürör olarak Swiss-Re ve Hannover-Re gibi dünyanın en güçlü reasürörlerini gördüğünde çok daha fazla güveniyor" dedi.


Kırmızı, aynı şekilde Doğa Katılım Sigortası çatısı altında birikecek fonların da hassasiyetlere uygun finansal enstrümanlar ve dünyaca tanınan güçlü Re-Tekafül ortaklıkları ile değerlendirilmesiyle de sigortacılık anlayışında yeni bir çağı başlatacağız diyerek sözlerini tamamladı.

#Doğa Sigorta
#Katılım sigortacılığı
#sigorta
#İslami hassasiyet
8 yıl önce