|

Kerkük-Ceyhan petrol boru hattı onarılacak

Irak Petrol Bakanı Cebbar el-Luaybi, Kerkük-Ceyhan petrol boru hattının onarılması talimatını verdi.

Yeni Şafak
12:09 - 10/10/2017 Salı
Güncelleme: 12:31 - 10/10/2017 Salı
AA
Kerkük-Ceyhan petrol boru hattı
Kerkük-Ceyhan petrol boru hattı

Irak Petrol Bakanı Cebbar el-Luaybi'nin, Kerkük-Ceyhan petrol boru hattının onarılarak petrol ihracatının yeniden başlatılması talimatı verdiği bildirildi.


Irak Petrol Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Petrol Bakanı, Kerkük petrol boru hattının Salahaddin ve Musul kentlerinden geçerek Türkiye'nin Ceyhan limanına yapılan petrol ihracatının yeniden başlatılması için söz konusu hattın yeniden tamir edilmesi talimatı verdi" denildi.


Bakan Luaybi'nin Irak'taki petrol boru hattının yeniden onarılmaması halinde ülkedeki mali ve ekonomik zorlukların aşılamayacağını da ifade ettiği belirtildi.

Öte yandan, Irak Petrol Bakanlığı Sözcüsü Asım Cihad konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Luaybi'nin Kerkük, Salahaddin ve Musul'da terör örgütü DEAŞ'a karşı elde edilen kazanımlardan sonra ham petrolün taşınması için Kerkük-Ceyhan petrol boru hattının yeniden onarılması talimatı verdiğini aktardı.

Irak'ın günlük 250 ila 400 bin varil petrol ihracatı kapasitesini yeniden elde etmek istediğini belirten Cihad, ülkenin kuzeyinden yapılan enerji ihracatına yeni imkanlar eklemek istediklerini de kaydetti.Irak Petrol Bakanı Luaybi, dün Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız ile görüşerek, enerji ve petrol konularıyla Kerkük-Ceyhan boru hattından petrol ihracatını ele almıştı.

#​Kerkük-Ceyhan
#Petrol boru hattı
7 yıl önce