|

KOBİ’lerin gücüne güç katacak

KOBİ ve esnafa birçok alanda finansal ürün ve hizmet sunan VakıfBank, KOBİ’lerin finansmana erişiminde bir nevi danışmanlık hizmeti de veriyor. Banka, Türkiye genelinde yaygın şube ağı ve geniş ürün yelpazesiyle 2018 yılında da işletmelerin yanındaki güç olmaya devam edecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:03 - 10/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
KOBİ
KOBİ

Bankacılık sektörü aracılığıyla sağlanan kamu desteklerinin KOBİ ve esnafa ulaşması konusunda aktif rol alan VakıfBank bu kapsamda, KOSGEB tarafından verilen faiz destekli kredi programlarının tamamına iştirak ediyor. Ayrıca Hazine Müsteşarlığı’nın sağladığı destek ile kefalet verme imkanları oldukça genişleyen Kredi Garanti Fonu teminatıyla KOBİ’lere finansmana daha kolay erişim imkanı sunuyor. VakıfBank, KOBİ ve esnafın kullanımı için, banka kaynaklarının yanı sıra uluslararası finansal kurumlardan da kaynak temini konusunda yoğun bir çalışma gösteriyor.

KADIN GİRİŞİMCİNİN YANINDA

Bu kapsamda Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 25 milyon Avro, Avrupa Yatırım Bankası’ndan 250 milyon Avro, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan TurSEFF II kapsamında 55 milyon dolar, TurSEFF III kapsamında 55 milyon dolar temin eden VakıfBank, Kadın Girişimci Destek Paketi kapsamında da 25 milyon Avro ek kaynak sağladı. Temin ettiği bu kaynakları işletme sermayesi ihtiyacı finansmanından kadın girişimciliğine, tarımsal faaliyetlerin finansmanından yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği finansmanına kadar birçok alanda uygun koşullarda KOBİ ve esnafın kullanımına sunuyor.

4 AYA KADAR GERİ ÖDEMESİZ

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Ersin Özoğuz, “Ülkemizin her bölgesindeki KOBİ’lere hizmet sağlamak amacıyla Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf Odaları ve Kalkınma Ajansları gibi pek çok kurum ve kuruluşla işbirlikleri yapıyoruz. VakıfBank olarak müşteri ihtiyaçlarının, en doğru şekilde yerelde tespit edilebileceğine inanıyoruz. Bu nedenle il ve ilçelerimizin ticaret ve sanayi odaları ile yaptığımız işbirlikleri bizler için büyük önem arz ediyor” dedi. Esnaf ve KOBİ’lerin yıl içerisinde değişiklik gösteren nakit ihtiyaçlarının finansmanına yönelik özel kampanya kredileri düzenlediklerinin altını çizen Özoğuz sözlerini, “KOBİ’lerin yeni yıla güçlü bir biçimde girebilmeleri için “KOBİ’lere “Dört aya kadar ödemesiz” kredi kampanyasını başlattık. Özellikle esnafın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak tasarladığımız “Esnaf Kredisi” ürünleri esnaflarımız tarafından büyük ilgi görüyor. Ayrıca KOBİ’lerin faaliyetleri esnasında ihtiyaç duyacakları kredi dışındaki bankacılık ürün ve hizmetlerine uygun maliyetlerle erişebilmelerini sağlamak amacıyla Halden Anlayan Paketler tasarladık” diye konuştu.

  • İHRACATÇIYA TAM DESTEK
  • Kredi ürünleri başta olmak üzere ihracat işlemlerinde uygun fiyat ve masrafları içeren ürün ve hizmet paketleriyle ihracatçı KOBİ’lere de destek olan VakıfBank, güçlü ihracatçı/ithalatçı Fırsat ve Transfer paketleriyle vergi, SGK ödemelerinden uygun fiyat ve masraflı bankacılık ürün ve hizmetlerine, kur, parite işlemlerinden transfer işlemlerine kadar GÜMKART ile geniş bir yelpazede ihracatçı KOBİ’lerin ihtiyaçlarına cevap veriyor.
#​KOBİ
#VakıfBank
#Türkiye
6 yıl önce