|

Küresel piyasalar kararsız seyrediyor

Küresel piyasalar, Çin ekonomik görünümüne ilişkin belirsizlik dolayısıyla kararsız seyrediyor.

Yeni Şafak
15:34 - 2/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:59 - 2/09/2015 Çarşamba
AA

Küresel piyasalar, Çin ekonomik görünümüne ilişkin belirsizlik dolayısıyla kararsız seyrediyor.



Bugün küresel hisse senedi piyasalarında kararsız bir seyir hakim olmakla birlikte, Çin borsasındaki günlük kayıp yüzde 0,2 ile düşük seviyede kaldı. Avrupa borsalarında hisse senedi fiyatları, "kazançlar ve kayıplar" arasında dalgalı bir seyir izliyor.



Güne yükselişle başlayan Avrupa borsalarında, Almanya'da DAX endeksi, yüzde 0,3, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,5, Fransa'da CAC 40 endeksi ise yüzde 0,4'e varan kayıplar yaşadı. ABD'de ise Dow Jones ve SP 500 vadelilerinde şu dakikalarda yüzde 0,4'lük kazançlar görülüyor.



Şanghay bileşik endeksi, bugün odak noktası konumundaydı. Yarın ve cuma günü resmi tatil olan Çin'de Şanghay bileşik endeksi, yüzde 4'lük bir kayıpla açılmasının ardından gün ortasında kayıplarını telafi ederek günü hafif düşüşle tamamladı.



Yatırımcılar, bugün ABD'de, ağustos ayına ilişkin ADP özel sektör istihdamı ve ISM New York, temmuz ayına ilişkin fabrika siparişleri ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) "Bej Kitap" raporunu takip edecek.



Analistler, ABD'de cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinin Fed'in faiz artırımıyla ilgili önemli sinyaller verebileceğini belirtiyor.

#küresel piyasalar
#Çin
#ABD
9 yıl önce