|

Kuzey Kore FED'den rol çalabilir

Küresel piyasalarda 2008 krizinden bu yana yön üzerinde belirleyici olan Fed’in bu rolü kaptırmayacağı, ancak Kuzey Kore başta olmak üzere jeopolitik risklerin piyasalarda sert dalgalanmalara neden olabileceği belirtiliyor

Yeni Şafak ve
03:00 - 9/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:08 - 8/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Kuzey Kore FED'den rol çalabilir
​Kuzey Kore FED'den rol çalabilir

Küresel piyasalarda 2008 krizinden bu yana kurların ve buna bağlı olarak tüm piyasaların yönü üzerinde ana belirleyici olan ABD Merkez Bankasının (Fed) kısa ve orta vadede bu rolü kaptırmayacağı, ancak Kuzey Kore Başkanı Kim Jong-un girişimleri başta olmak üzere jeopolitik risklerin piyasalarda sert dalgalanmalara neden olabileceği belirtiliyor. Analistler, Kuzey Kore geriliminin sonlanmadığını, hatta uzun bir döneme yayılarak devam edebileceğini belirterek, olası gelişmelerin güvenli liman arayışına ve buna bağlı olarak da kurlarda sert dalgalanmalara neden olabileceğini vurguladı.

RİSKLİ DÖNEM

Garanti Yatırım Uzmanı Tufan Cömert, "Bundan sonraki süreçte de yeni Fed başkanının kim olacağı ve faiz artırım sürecinin zamanlaması küresel piyasalarda izlenecek en önemli başlık olacak. Bunlara ek olarak Kuzey Kore başta olmak üzere jeopolitik ve İspanya’daki referandum başta olmak üzere siyasi riskler de orta vadede döviz piyasalarında yön belirlemeye aday konular” diye konuştu.

KURLARA DİKKAT

Ziraat Bankası Ekonomisti Bora Yılmaz, “Artan risk iştahı ‘yüksek betalı’ yani, risk ile beraber hareket eden Meksika pesosu, Kore wonu, Türk lirası gibi gelişen ülke kurları için değer kazanma fırsatı sunuyor” dedi.

#Tufan Cömert
#FED
#Kuzey Kore
#ABD
7 yıl önce