|

Lider olmaya geldi

Nissan’ın pikapa adını veren 12. nesil Navara’sı yenilendi. Rakiplerine nazaran pazara daha geç girdiklerini belirten Nissan Otomotiv Genel Müdürü Sinan Özkök, “Türkiye’de şu ana kadar 45 bin adet Nissan marka pikap sattık. Aracımıza güveniyoruz. Pazarda tekrar lider olacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:25 - 27/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

Türkiye'de büyük beğeni toplayan Nissan'ın pikap modeli Navara yenilendi. Pazara iddialı bir giriş yapan Navara, bağımsız arka süspansiyon ve SUV performansıyla öne çıkıyor. Yeni Navara'nın tanıtımını geçtiğimiz hafta Antalya'da gerçekleştiren Nissan Türkiye, pazarda tekrar liderliği almak istiyor. Rakiplerine göre geç kaldıkları eleştirisini yapan Nissan Otomotiv Genel Müdürü Sinan Özkök araca güvendikleirni ve yeniden zirveye oturacaklarını söyledi.



DİNGİL KISALDI AĞIRLIK AZALDI

Nissan, yeni Navara'yı geliştirirken kendini kanıtlamış olan üstün off-road yeteneklerinden ödün vermeden Navara'nın konfor özelliklerini daha da artırmayı öncelikli hedef olarak belirledi. Söz konusu hedefi hayata geçirmek üzere Nissan tamamen yeni helezon yay ve amortisörlü beş bağlantılı bir arka aks geliştirdi. Yaprak yaylı süspansiyon ile kıyaslandığında 20 kilo daha hafif olmasıyla da önemli bir avantaj sunuyor. Yüksek bir manevra kabiliyeti sunan yeni Navara, 50 mm daha kısa dingil mesafesinin de katkısıyla 12,4 metrelik dönüş çapına imza atıyor.



UZAY KAMERA GÖRÜŞ SİSTEMİ

En güncel konfor ve güvenlik donanımlarının gecikmeli olarak devreye alındığı bir sınıfta Nissan, Navara'da sunduğu araç içi teknolojileriyle yeni standartlar belirliyor. Daha çok SUV sınıfında kullanılan; 4 kameralı Çevre Görüş Sistemi ile donatılan yeni Nissan Navara, pikap pazarında daha önce görülmemiş bir teknolojiyi kullanıma sunuyor. Lastik hızını sürekli olarak sensörlerle hızlı dönen tekerleğin hızını azaltmak üzere fren yapıyor.



YAKIT TASARRUFU YÜZDE 24 ARTTIRILDI

Yeni modelde daha önce de olduğu gibi iki tekerlekten çekiş ile dört tekerlekten çekiş olmak üzere iki farklı çekiş tipi sunuyor. Yeni Nissan Navara'nın kaputunun altında görev yapan yeni 2.3 litre dCi motor, yerini aldığı önceki motorla kıyaslandığında yüzde 24 daha verimli bir yapı ortaya koyuyor ve sınıfının en temiz, en tutumlu motoru olarak öne çıkıyor. Motor 160 HP ve 190 HP olmak üzere iki farklı güç versiyonuna sahipken, yüksek güç versiyonunda çift turbo besleme teknolojisine yer verilmiş durumda.



3,5 TON YÜK ÇEKİYOR

Tüm versiyonlarda 1 ton yük taşıma kapasitesine sahip olan yeni Nissan Navara, 3 bin 500 kilogram römork çekme kapasitesiyle beklentileri en iyi şekilde karşılıyor.



180 ülkeye ulaştık

2016 Uluslararası En İyi Pikap Ödülü'nün sahibi yeni Nissan Navara'yı değerlendiren Nissan Otomotiv A.Ş. Genel Müdürü Sinan Özkök, “Yeni Nissan Navara ile sürdürülebilir büyüme stratejimiz çerçevesinde, uzun yıllardır başarıyla yürüttüğümüz SUV segmenti liderliğimizin yanında, tecrübeli olduğumuz pikap segmentinin liderliği için de tüm kozlara sahip olduğumuzu düşünüyorum. 80 yılık süre içinde 180 ülkede 14 milyonun üzerinde kişiye ulaşan Nissan pikap modelleri kimi zaman ailenin bir üyesi, kimi zaman ise profesyonel kullanıcının iş ortağı olarak yoluna devam etti. Bugüne kadar Türkiye pazarında 45 bin adetten fazla Nissan pikap satıldı. Köklü ve son derece başarılı Nissan pikap geçmişimizi ile pikap pazarında tekrar lider olacağımıza inanıyorum” dedi.


#Nissan
#Nissan Navara
#otomobil
8 yıl önce