|

Los Angeles dökülüyor

Başbakan Yardımcısı Babacan, Los Angeles’da altyapı ihtiyacının, Yeni Delhi’den daha fazla olduğunu belirterek, “Yollar, kaldırımlar, köprüler, alt geçitler her şey dökülüyor” dedi. Babacan, yatırımcıların Edremit ilgisine dikkat çekti.

Yeni Şafak
04:00 - 8/05/2015 Cuma
Güncelleme: 20:59 - 7/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Dünyanın birçok ülkesinde altyapı yatırımlarının aksadığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Los Angeles'ın altyapı ihtiyacının, Yeni Delhi'den daha fazla olduğuna işaret ederek, “Yollar, kaldırımlar, köprüler, alt geçitler her şey dökülüyor” değerlendirmesinde bulundu. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin desteği ile düzenlenen “7. Gelişen Kentler Zirvesi”nde konuşan Babacan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Babacan, hem merkezi hükümet hem bakanlıklar hem de büyükşehir ve ilçe belediyelerinin, yatırımcının önünü açan, işini kolaylaştıran bir anlayışla çalışılması gerektiğini ifade ederek, bunun kente gelecek yatırımı doğrudan etkileyeceğini söyledi.



YATIRIMCILARIN EDREMİT İLGİSİ


Edremit Körfezi'nin sahil şeridinde önde gelen yatırımcı şirketlerin sahipleriyle kısa tur yaptıklarını dile getiren Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünya harikası, eşi benzeri zor bulunan doğal güzellikler ve tarih. Daha sonra akşam yatırımcıların birinin yurt dışında yaptığı yatırımın tecrübesini dinledik. Almanya'nın önemli şehrinden yer satın alıyorlar. Satın alımdan hemen sonra o şehrin belediye başkanı ekibini toplayıp geliyor, 'Sizin için ne yapabiliriz?' diyor. Almanya'dan bahsediyoruz; gelişmiş seviyesini tamamlamış bir ülke. 'İşinizi nasıl kolaylaştırabiliriz?' diye soruyor. Gelişmekte olan ülkeyiz yatırıma ihtiyacı olan bir ülkeyiz. Yatırımcıların yoğun gelmesi gereken bir ülkeyiz.”



DÜNYA KOBİ FORUMU ÇALIŞMASI TAMAM


Ali Babacan, G-20 kapsamında KOBİ'leri çok önemsediklerini belirtti. Babacan, şöyle devam etti: “Dünya KOBİ Forumu'nun çalışmalarını tamamladık, önümüzdeki haftalarda açılışını ve imza törenini yapacağız. İlk defa dünyadaki KOBİ'lerin ortak sesini oluşturacak yapı kuruyoruz. Bunun merkezini İstanbul'da kuralım istedik. Hukuki süreçler tamamlanmak üzere. Uluslararası platformlarda KOBİ'lerin bu yapı ile sesini duyuracağız."



CHP göz boyuyor


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “Madem hesap uzmanı, dönüp arkadaşlarına soracak ki 'Ya arkadaşlar, siz üçünüz ayrı ayrı hesap yaptınız, getirin bakayım bunların hangisi doğru?' Ortada bir şey yok, hesap kitap da yok. Ne var? Acaba göz boyayabilir miyim?” dedi.



ALDATMAÇABASINDA


Babacan, şöyle devam etti: “Türkiye'deki en geniş kesim kimler var? İşte 11 milyon emekli, 3 milyon memur var, şu kadar işçi var. 'Bunların gözünü boyamak için bunları aldatma çabası olarak ne diyebilirim, nasıl kandırabilirim?' Tamamen bunun üzerine kurulan bir seçim beyannamesi. 1994, 2001 krizlerini yaşayanlar, en küçük esnaftan tutun en büyük sanayicisine kadar bu krizin iş hayatına nasıl etki ettiğini yaşayanlar bunu iyi bilir.”




#ali babacan
#edremit körfezi
#yabancı yatırımcı
9 yıl önce