|

Marka projelerle Bakü çıkarması

Emlak Konut, gelir paylaşımı esasıyla ortak olduğu marka projeleri Azerbaycan Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’na çıkarma yaptı. Fuarda Büyükyalı ve Nidapark Kayaşehir gibi projelerle dikkat çeken Türk firmaları büyük ilgi görüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:05 - 22/11/2016 Salı
Yeni Şafak

E mlak Konut GYO, dün açılan Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'nda projelerini tanıttı. Bu yıl ikincisi düzenlenen, Türkiye, Almanya, İspanya ve Portekiz gibi 11 ülkeden 100'ün üzerinde projenin tanıtıldığı fuar, Azerbaycan Cumhuriyeti Emlak Meseleleri Devlet Komitesi Bakanı Kerem Hasanov'un katılımıyla açıldı. Yabancı proje sayısı olarak en çok Türkiye'nin olduğu fuarda, Emlak Konut GYO da Türkiye'deki yatırım fırsatlarını katılımcılarla paylaşırken, Büyükyalı ve Nidapark Kayaşehir gibi projelerin tanıtımı gerçekleştirildi.



POZİTİF BEKLENTİ


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Türkiye'deki marka projelerin Azerbaycan'daki alıcılarla buluşması çok önemli. Yakın coğrafyamıza ülkemizdeki yatırım fırsatlarını çok iyi anlatmalıyız. Hızlı artan döviz kuru nedeniyle daha uygun hale gelen gayrimenkul fiyatlarının alım yönünde motivasyonu artıracağını öngörüyoruz. Bundan dolayı önümüzdeki yıl gayrimenkul sektöründe bir hareketlilik beklemekteyiz” diye konuştu.







YENİ HEDEFLERLE AZERBAYCAN'A GELDİK


Programa telekonferansla katılan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ülkemizdeki yatırım fırsatları ve projelerin öneminine değinerek “Hedeflerimiz kapsamında Körfez bölgesinde son yıllarda ciddi tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdik. Körfez ülkeleri yatırımlarını güvenli gördüğü ülkelere yönlendirmek istiyor. Biz de bu noktada Körfez ülkeleri için hem kendilerine yakın görüyorlar Türkiye'yi hem de güvenli. Bu nedenle yabancıya konut satışı 10 milyar doları geçer" dedi.


Emlak Konut GYO güvencesiyle İstanbul'da hayata geçirilen projelerin fuarda yatırımcılarla buluştuğunu ifade eden Kurum, fuarın ilk gününde, ilk saatlerinde projelere gösterilen ilginin Türkiye'nin yatırım açısından ne kadar cazip fırsatlar sunduğunun göstergesi olduğunu vurguladı.



SON DÖNEMİN YATIRIM CAZİBESİ


Kurum, Türkiye'deki yabancı konut satışlarına bakıldığında Azerbaycan'ın son yıllarda Orta Doğu ve Körfez ülkeleri ile ilk 5 sırada


yer aldığını bildirdi. Emlak Konut GYO olarak Türkiye'nin geleceğine ve ekonomisine güvendiklerini dile getiren Kurum, ülkedeki yatırım fırsatlarını her platformda anlatmaya özen gösterdiklerini kaydetti. Türkiye'de son zamanlarda yaşanan olumsuzluklara karşın farklı coğrafyalardan yabancı yatırımların hız kesmeden devam ettiğini görmenin Türkiye'ye olan güvenlerini daha da güçlendirdiğini ifade eden Kurum, yabancı yatırımcıların konut almaları için teşvik çalışması yapıldığını söyledi.







Azeri bakandan yatırım çağrısı


Azerbaycan Emlak Meseleleri Devlet Komitesi Bakanı Hasanov da gazetecilere yaptığı açıklamada, fuarda Türk şirketlerinin yoğun şekilde yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hasanov, Azerbaycan'ın toplu konutta TOKİ'ye benzer kurumları olduğunu belirterek, inşaat ve proje odaklı büyüme modelinin önemine işaret etti. Türk yatırımcılara Azerbaycan'da yatırım yapmaları çağrısında bulunan Hasanov, “Fuarımızda da Türk firmaları yoğun şekilde yer alıyor. Biz ülkemize Türk şirketlerinin yatırım için de gelmesini bekliyoruz. Zaten şu an ülkemizde faaliyet gösteren ve şirket sayısı en fazla olan yabancı ülke Türkiye. Azerbaycan'da yatırım yapılabilecek farklı alanlar mevcut” diye konuştu.



Her dönem ilgi


Türkiye'de gayrimenkulün her dönem cazip yatırım aracı olarak görüldüğünü ve son dönemde cazibesinin daha da arttığını belirten Kurum, şunları kaydetti: “Geçtiğimiz günlerde noter huzurunda çekilişle satışa çıkarılan Gebze Emlak Konutları 3. Etap projesine gösterilen yoğun ilgi, bu cazibenin önemli bir göstergesi oldu. bin 850 konutluk projeye kısa sürede 4 bin 277 gibi çok ciddi sayıda başvuru aldık.”


#GYO
#Emlak Konut
7 yıl önce