|

Meğer Türkiye'ye personelleri yetmemiş

B20 Dijital Ekonomi Konferansı dün İstanbul'da yapıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı toplantıya Facebook, Google ve Twitter'ın üstdüzey yöneticileri katıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/10/2015 Wednesday
Güncelleme: 23:54 - 6/10/2015 Tuesday
Yeni Şafak

Dünyaca ünlü firmalarının yöneticilerinin, 'neden diğer ülkelerde yoksunuz?” sorusunu cevaplarken ilginç gerekçeler öne sürmeleri dikkat çekti.



ORTA OKULLARDA KODLAMA DERSİ


“İnovasyon konusunda şirketler hükümetlerden ne bekler?” başlıklı oturumda konuşan Google Ortadoğu, Afrika, İsrail ve Türkiye


Bölgesi Kamu İlişkileri Direktörü Doron Avni, şirketin son projesini açıkladı. Avni, ortaokul seviyesindeki okul müfredatlarının bilgisayar kodlama dersini yerleştirdiklerini söyledi. 2016 sonuna kadar Avrupa'da bir milyon öğrencinin eğitimden geçirileceğini söyleyen Avni “Sanki 2. bir dil öğrenir gibi kodlamayı öğrenecekler” dedi.



OFLİNE 4 MİLYAR KİŞİ 5 YILDA ONLİNE OLACAK


Google CEO'su 5 yıl içinde tüm dünya nüfusunun çevrimiçi olacağını söyledi. Doron Avni “Dünyada internete erişimi olmayan 4 milyar kişi 5 yıl içinde çevrimiçine katılacak” dedi. Facebook CEO'su Simon Milner şirketin insan kaynakları açısından pek abartılmamasını istedi. 'Neden Facebook fiziki olarak diğer ülkelerde yeralmıyor?' sorularına yanıt veren Milner “Facebook olarak 12 bin kişi bile değiliz” iddiasında bulundu. Twitter CEO'su Sinead McSweeney de çalışan sayısı açısından zengin olmadıklarını savundu.



2016' da hızımız 10 kat artacak

Bakan Feridun Bilgin, “1 Nisan 2016 itibariyle kullanıcılar mobil geniş bant internet erişiminde 10 kata kadar artışlar görecekler. Data ve görüntülere daha kolay ve daha hızlı erişeceğiz” dedi. 2008'de 22 pilot kamu hizmeti ile başlatılan e-Devlet Kapısı uygulamasının bugün 197 kurumun verdiği bin 299 elektronik devlet hizmetine dönüştüğünü belirten Bilgin, “e-Devlet'ten bugün 20 milyon kayıtlı kullanıcı faydalanıyor” dedi. Vestel CEO'su Turan Erdoğan ise, “Üretimimizin yüzde 100'ü dijital yapılıyor artık, analog üretimi rafa kaldırdık" dedi.


#Dijital Ekonomi Konferansı
#Feridun Bilgin
#Rıfat Hisarcıklıoğlu
#Facebook
#Google
9 years ago