|

Memur olmayan yeşil pasaportlu mağdur edilmedi

Darbe girişimi sonrası rütbeli ve bürokratların yeşil ve gri pasaportlarıyla yurtdışına kolay çıkışı nedeniyle kaçışların önlenmesi amacıyla getirilen genelge, kendisi memur olmayan ancak memur eşi üzerinden yeşil pasaport alan kişileri de etkiledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:35 - 24/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

Ankara Valiliği aldığı önlemle söz konusu kişilerin yurtdışına çıkışında eşinin çalıştığı kurumdan getireceği yazıyı kabul ederek mağduriyeti önledi.



İŞ ADAMI İKİ KEZ GERİ ÇEVRİLDİ


A.D isimli işadamının Ankara Valiliği'ne yaptığı başvuru valiliğin durumun hassasiyetini görmesini sağladı. Eşi bir kurumda memur olan iş adamı A.D eşi üzerinden yeşil pasaportu ile darbe girişiminden sonraki ilk iş günü Azerbaycan'a gitmek için havaalanına gittiğinde yeşil pasaport sahiplerinin çalıştığı kurumdan yazı getirmeleri gerektiği gerekçesiyle geri gönderildi. Bunun üzerine eşi, çalıştığı kuruma kocasının durumunu anlatarak bir yazı verilmesini istedi. Israrlar üzerine iş adamına bir yazı verildi. Bu yazı ile ikinci kez Azerbaycan'a uçak bileti alan A.D'ye Esenboğa Havalimanı yetkilileri yine 'çıkamazsınız' dedi.



VALİLİK HASSASİYETİ FARK ETTİ


Bunun üzerine yurtdışına çıkışlarla ilgili genelgeden memur olmayan kişilerin de mağdur olduğu görüldü. Valilik, A.D'nin memur olmadığı halde yeşil pasaport ile çıkışına engel olunmaması gerektiğine dikkat çekerek, A.D'nin eşinin kurumundan getirdiği yazının yeterli olduğunu açıkladı.



KKTC VE GÜRCİSTAN'A GİDİŞLER AÇILDI


Yeni bir düzenleme ile kamu kurumlarından emekli olan ve yurtdışına çıkacak kişilerden herhangi bir yazı istenmezken, artık pasaport kontrolleri sırasında SGK ve ilgili daire başkanlıklarından alınan şifrelerle emeklilik tespiti yapılabiliyor. Öte yandan darbe girişimi sonrası kimlikle çıkılabilen KKTC ve Gürcistan'a kamu personelinin gidişi yasağı da önceki gün kaldırıldı.


#Darbe girişimi
#Yeşil pasaport
8 yıl önce