|

Merkez İstanbul olacak

Bilişim-Yazılım İhracat Komisyonu Başkanı Selahattin Esim,Orta vadede bilişim sektöründe İstanbul'un inovasyon merkezi olmasını öngördüklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:04 - 7/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (Turkish Electro Technology-TET), yazılım ve bilişim alanında faaliyet gösteren 12 üye firmayla Tahran'a bir ziyaret gerçekleştirdi. TET Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilişim-Yazılım İhracat Komisyonu Başkanı Selahattin Esim, konuya ilişkin değerlendirmesinde, yazılım ve bilişim sektöründe 2023 ihracat hedeflerine ulaşabilmek için İran'ın önemli bir ülke olduğunu ifade etti.



İRAN İLE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK


Esim, bu ülkeye yönelik heyet ziyaretinde öncelikli amaçlarının hafifleyen ambargo şartları sonrasında hızla büyüyen İran ekonomisinde bilişim sektörüne yönelik oluşan talebin Türk yazılım ve bilişim şirketleri tarafından karşılanması olduğunu söyledi. Orta vadede bilişim sektöründe İstanbul'un inovasyon merkezi olmasını öngördüklerini aktaran Esim, İran'ın son yıllarda hızla büyüyen ekonomisini ve bilişim sektöründe oldukça büyük pazar potansiyeline sahip olmasını aynı paydada birleştirerek bu ülkede oluşan kamu ve özel sektördeki bilgi ve iletişim teknolojileri ihtiyaçlarına çözüm ortağı olacaklarını kaydetti. Esim, "Yapılan iş bağlantılarının firmalarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.


#Selahattin Esim
#Bilişim sektörü
#İnovasyon
7 yıl önce