|

Milli fonun şirketi kuruldu

Ana faaliyet konusu fonların kurulması ve yönetimi olan Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi resmen kuruldu. Şirketin 50 milyon lira olan kuruluş sermayesi, Özelleştirme Fonu’ndan karşılanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:23 - 26/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye varlık fonu ve bu fona bağlı alt fonları kurmak ve yönetmek üzere kurulan Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi, Resmi Gazete'de yayımlanarak hayata geçti. Şirketin 50 milyon lira olan kuruluş sermayesi, Özelleştirme Fonu'ndan karşılanacak. Tamamı ödenmiş olan bu sermayeyi temsil eden paylar Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait olacak ve şirketin hisse senetleri nama yazılacak.



ÜST DÜZEY ATAMALARI BAŞBAKAN YAPACAK


Şirketin en az 5 kişiden oluşan yönetim kurulu, başkan ve üyeleri ile genel müdürü başbakan tarafından atanacak. Şirket, stratejik yatırım planında belirtilen hedeflerle likidite, yatırım, risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, yerli ve yabancı şirketlerin paylarının, Türkiye ve yurt dışında kurulan ihraççılara ait payların ve borçlanma araçlarının, kıymetli madenler ve emtiaya dayalı olarak ihraç edilen sermaye piyasası araçlarının fon katılma paylarının türev araçlarının, kira sertifikalarının, gayrimenkul sertifikalarının, özel yabancı yatırım araçlarının ve diğer araçların alım satımını Türkiye Varlık Fonu adına gerçekleştirecek.



Dev projelere kaynak olacak


Başbakanlığa bağlı Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş., sermaye piyasalarında araç çeşitliliği katkı sağlamak, yurt içinde kamuya ait varlıkları ekonomiye kazandırmak, dış kaynak temin etmek, stratejik, büyük yatırımlara iştirak etmek için Türkiye Varlık Fonu ve bu fona bağlı alt fonları kurmak ve yönetmekle görevli. Şirketin ve kurulacak tüm fonların denetimini ise bağımsız denetciler yapacak.


#Türkiye Varlık Fonu
#Özelleştirme Fonu
8 yıl önce