|

Milli Piyango ihalesi ilanı cuma günü

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 6 Mayıs Cuma günü Milli Piyango ihalesi ilanına çıkmayı, 5 Ağustos'ta da teklifleri almayı planladıklarını söyledi.

Yeni Şafak
10:43 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:01 - 4/05/2016 Çarşamba
AA

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "İnşallah 6 Mayıs Cuma günü Milli Piyangoİdaresine ait şans oyunları lisans ihalesinin ilanına çıkmayı planlıyoruz. Yine çıkacağımız bu ilana bağlı olarak 5 Ağustos'ta teklifleri almayı hedefliyoruz." dedi.



Ağbal, Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının özelleştirilmesine ilişkin, Özelleştirme İdaresi Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 1986-2003 yılı arasında gerçekleştirilen özelleştirme uygulamaları sonucunda 8 milyar dolar gelir elde edildiğini belirtti.



Milli Piyango İdaresine ait şans oyunları lisans hakkının tekrar ihaleye çıkılarak özelleştirilmesi konusunda önemli bir aşamaya geldiklerini açıklayan Ağbal, sektörün niteliği gereği özelleştirme sonrası dönemde güven ve şeffaflık ilkesinin her aşamada korunmasının kendi açılarından son derece önemli olduğuna dikkati çekti.



Milli Piyango İdaresinin 6 şans oyunu düzenlediğini anımsatan Ağbal, 2015 yılı bilet satış ve diğer gelirleri toplamının 2,5 milyar lira olarak gerçekleştiğini söyledi.



Şans oyunlarının 10 yıllık lisans hakkının verilerek özelleştirilmesi için gerekli çalışmaları tamamladıklarını bildiren Ağbal, "6 Mayıs Cuma günü Milli Piyango İdaresine ait şans oyunları lisans ihalesinin ilanına çıkmayı planlıyoruz. Yine çıkacağımız bu ilana bağlı olarak, 5 Ağustos 2016'da da teklifleri almayı hedefliyoruz." diye konuştu.



"Yatırımcı için ciddi bir fırsat"

Bütün yapılan düzenlemeler neticesinde, Milli Piyango ihalesine yeterli düzeyde katılımın olmasını beklediklerini dile getiren Ağbal, şu görüşlere yer verdi:



"Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde küresel ekonomik gelişmelerde yaşanan olumlu gelişmeler, hem de Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu beklentileri, Türkiye'de yakalanan siyasi ve ekonomik istikrarı dikkate aldığımız zaman, ihaleye firmaların beklediğimizden daha fazla ilgi göstermelerini bekliyoruz. Bu kapsamda şans oyunları sektörünün gelişimi de dikkate alındığında Milli Piyango İdaresi'ne ait şans oyunlarının özelleştirilmesi ihalesinin yatırımcılar için ciddi bir yatırım fırsatı olduğunu da bir defa daha paylaşmak istiyorum. Şans oyunları sektöründe yapacağımız bu özelleştirme hem sektörde rekabeti artıracaktır, hem de özellikle sektörde herkesin önemsemesi gereken güven, şeffaflık, hesap verilebilirlik hususlarına da ciddi katkı sağlayacaktır."



Özelleştirme süreci

Özelleştirme Yüksek Kurulunun 12 Eylül 2003 tarihli kararıyla şans oyunlarının özelleştirilmesi için işlemler başlamış ve bu kapsamda ilk ihale 7 Mayıs 2009'da yapılmış ancak teklif sahiplerinin açık artırmada fiyatı yükseltmemeleri sonucunda ihale iptal edilmişti.



Şans oyunlarının lisans verilerek özelleştirilmesi için 15 Temmuz 2014'te gerçekleştirilen ikinci ihalede, en yüksek teklif, 2 milyar 755 milyon dolar+KDV ile Net Şans-Hitay OGG'den gelmişti.



Daha sonraki süreçte ÖİB, Net Şans-Hitay OGG'yi lisans sözleşmesi imzalamak için davet etmiş, söz konusu ortak girişim grubunun talebi üzerine verilen süre, 26 Şubat 2015'ten 15 Nisan 2015'e uzatılmıştı. Net Şans-Hitay OGG'nin bu sürede yükümlülüklerini yerine getirmemesi üzerine ÖİB, 2 milyar 750 milyon dolarla en yüksek ikinci teklifi veren ERG-Ahlatcı OGG'ye lisans sözleşmesinin imzalanması için 22 Nisan 2015'te davet yazısı göndererek süreci devam ettirmişti. Bu grubun da verilen sürede yükümlülüklerini yerine getirmemesi üzerine ihale iptal edilmişti.



#Milli Piyango
#Maliye Bakanı Naci Ağbal
8 yıl önce