|

Milli yazılım Göktürk-1 ile uzayda

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Arif Ergi'n, Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) mühendislerinin kriptoloji alanındaki uzmanlıklarını ilk kez Göktürk-1 uydu projesiyle uzaya taşıdıklarını belirterek, “Uydudaki yerli ürünlerin bir tanesi de bizim milli kriptomuz. TÜBİTAK bünyesinde barındırdığı tecrübeli iş gücü kaynağıyla, uzayda verilecek yeni görevleri başarıyla tamamlamak için hazır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/12/2016 الخميس
Güncelleme: 21:37 - 7/12/2016 الأربعاء
Yeni Şafak

Ergin, TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) ve UEKAE'nin çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



MESAFE ALDIK


TÜBİTAK BİLGEM, Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsünün, son yıllardaki çalışmalarında önemli bir mesafe katettiğini anlatan Ergin, enstitünün Türkiye sınırlarını aşarak, NATO'nun da dahil olduğu ülke ve organizasyonlara teknoloji sağlar duruma geldiğini söyledi.





Ergin, bu kapsamda milli savunma sanayisi için kritik projelerde yer alan UEKAE'ye, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından, Göktürk-1 uydusunun kripto sistemlerini geliştirme görevinin verildiğini hatırlattı.


#Milli yazılım
#Göktürk-1
#TÜBİTAK
#Arif Ergi
٪d سنوات قبل