|

Milyarları çekmek için yoğun tanıtım

Varlık barışı için son düzlüğe girildi. 31 Aralık'ta süresi dolacak düzenleme için yoğun bir tanıtım yürütülüyor. Maliye Bakanlığı, milyar dolarlık kaynak girişi beklediği düzenleme için 16 milyon liralık tanıtım yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2016 Pazar
Güncelleme: 01:24 - 27/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

Hükümet, bir ay boyunca Varlık Barışı için çaba harcayacak. 31 Aralık'a kadar süresi bulunan varlık barışıyla Türkiye'ye kaynak çekmeye çalışılacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal, bakanlık bütçesinin Meclis Plan Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında, Varlık Barışı için yaptıkları tanıtım çalışmalarını da anlattı. Ağbal, vatandaşların üzerinde yapılandırma konusunda bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, bu kapsamda billboardlar da dahil, 15 milyon 900 bin lira tanıtım harcaması yaptıklarını söyledi.



HÜKÜMETİN UZATMA YETKİSİ VAR


Ağbal, “Varlık barışı uygulama süresi halen devam ediyor. 31 Aralık 2016 tarihine kadar bitecek. Bakanlar Kurulu'nun 6 ay uzatma yetkisi var. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Varlık barışı uygulamasıyla ilgili önümüzdeki günlerden itibaren yoğun bir kampanya, tanıtım çalışmasına girişeceğiz. Özellikle yurtdışındaki varlıklarını Türkiye'ye getirmek isteyen vatandaşlar, yatırımcılar bu konuda bir ikincil düzenlemenin, yapılmasını istiyor" dedi.



TARAFLARLA GÖRÜŞTÜK


Bu konunun tarafı olan bankalar, finans kuruluşları, yatırımcılar ve danışmanlık yapan şirketlerle yoğun görüşmeler yaptıklarını aktaran Ağbal, “Yapmış olduğumuz ikincil düzenleme taslağını haftaya kamuoyuyla paylaştıktan sonra, gelecek nihai görüşlerden sonra son şeklini verip Resmi Gazetede yayımlayacağız. Aralık ayı içinde tanıtımıyla ilgili yoğun gayretlerimiz olacak. İnanıyorum ki bu çerçevede Türkiye'ye önemli varlıkları vatandaşlarımız getirecek" diye konuştu.


#Varlık barışı
#Plan Bütçe Komisyonu
#Naci Ağbal
7 yıl önce