|

Milyon kişilik tasarruf

2024 yılına yönelik sürdürülebilirlik ilke ve hedeflerini açıklayan Ülker, iki yılda 2,1 milyon kişinin günlük su tüketimine denk gelen bir tasarruf sağladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/07/2017 Pazar
Güncelleme: 00:10 - 23/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Ülker CEO’su Mehmet Tütüncü
Ülker CEO’su Mehmet Tütüncü

Sürdürülebilirlik ilke ve hedeflerini “Bu Dünya Bizim” söylemi altında birleştiren Ülker, “Sürdürülebilirlik Raporu”nun ikincisini yayımladı. Raporda Ülker’in, 2016 yılındaki sürdürülebilirlik çalışmaları ile küresel sürdürülebilirlik endeksi olan FTSE4Good “Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi”ne girmesine de dikkat çekiliyor.

6 FABRİKASINA GÜVENCE

FTSE4Good, sorumlu yatırım yapmaya önem veren kurumların kaynak olarak aldıkları dünya çapında önemli endekslerden biri olarak kabul görüyor. Ülker, endekse dâhil olan Türkiye’deki birkaç şirketten birisi oldu. Ülker’in sürdürülebilirlik çalışmalarında, dünya liderlerinin üzerinde anlaştığı “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri”nin yol gösterici olduğuna dikkat çeken Ülker CEO’su Mehmet Tütüncü gelişmelerle ilgili şu bilgileri aktardı: “İki yılda birim üretim başına su tüketimini yüzde 15 azalttık. 2024 yılı için belirlediğimiz yüzde 30 azaltım hedefinin yarısına ulaştık. Böylece, iki yılda 2,1 milyon kişinin günlük su tüketimine denk gelen bir tasarruf sağlamış olduk. Enerji verimliliğini yüzde 25 artırma hedefimiz kapsamında da 9.3 bin MWh enerji tasarrufu gerçekleştirdik. Bu da yaklaşık 1,1 milyon kişinin günlük elektrik tüketimini ifade ediyor. Lojistik alanında yaptığımız araç doluluk oranları, TIR kullanımı ve palet verimliliği gibi çalışmalarla sefer sayılarını azalttık."

#FTSE4Good
#Ülker
#Mehmet Tütüncü
7 yıl önce