|

Mobilya sektörüne 2015 müjdesi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Mobilya sektöründe girdi maliyetlerinin aşağı çekilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl ilerleme sağlarız” dedi. Şimşek, sektördeki kayıtdışılıkla mücadeleye devam edileceğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 28/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:21 - 27/01/2015 Salı
Diğer
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin jeopolitik gerginlikler ve iki seçime rağmen geçen yıl makroekonomik performans olarak oldukça iyi bir noktada bulunduğunu belirterek,  “Ama 2015 çok daha iyi olacak. Çünkü 2015 yılında Avrupa Merkez Bankası’nın parasal genişlemeye başlaması, Avrupa’yı belki toparlayacak. Bu da Türkiye ekonomisi için olumlu bir gelişmedir” dedi.

HEDEF 1 MİLYAR DOLAR

Şimşek, 11. İstanbul Mobilya Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, fuarın Türk mobilya sektörünün dışa açılan bir kapısı olduğunu söyledi. Geçen yılki fuarda yaklaşık 500 milyon dolarlık iş bağlantısı kurulduğunu, bu yıl için beklentinin 650 milyon dolar olduğunu aktaran Şimşek, yakın dönemde de 1 milyar dolarlık bağlantı hacmine ulaşılması temennisinde bulundu.

500 FİRMA STANT AÇTI

Şimşek, 500 firmanın bu fuarda stant açtığını, 200 firmanın ise başvuru yapmasına karşın yer eksikliğinden dolayı imkan bulamadığını aktararak, “Aslında geçen yıl Büyükşehir Belediye Başkanımızla da konuşmuştuk; çok daha büyük ve geniş bir alana ihtiyaç var. Bu konuda önümüzdeki dönemde birtakım çalışmalar yapılması gerekiyor. Sektör temsilcilerimizle açılış öncesi bir araya geldik, sektörün sorunlarını konuştuk. Girdi maliyetlerinin aşağı çekilmesiyle ilgili olarak bazı çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Kayıtdışıyla mücadeleye kararlıyız

Mehmet Şimşek, hükümet olarak sektöre ilişkin özellikle girdi maliyetlerinin aşağı çekilmesi noktasında gereken desteği vermek için çalışmalar yaptıklarını belirterek, ancak sektörün de kurumsallaşma ve kayıt dışılıkla mücadele noktasında üzerine çok iş düştüğünü söyledi. Şimşek, kayıt dışı olan firmaların ölçek büyütemediğini dile getirerek, “Mali tabloları gerçeği yansıtmadığı için finansmana erişimde sıkıntı yaşıyor. İlave teminat, şahsi gerekiyor. Bütün bunlar finansmana erişemeyince, sektörde maalesef oyuncuların ölçeği küçük kalıyor” ifadelerini kullandı.

#Mehmet Şimşek
#Avrupa Merkez Bankası
#Mobilya sektörü
9 yıl önce