|

Mobilyacı çarşısı oldu

İstanbul Bayrampaşa’nın meşhur Akvaryum AVM’si, mobilyacı çarşısına dönüştürüldü. 21 Ocak’ta hizmete açılacak olan Akvaryum Mobilyacılar Çarşısı'nda her türlü mobilyanın yanısıra halıcı ve perdeciler de olacak. İlk 6 ay firmalardan kira alınmayacak.

Yeni Şafak
04:00 - 15/01/2017 Pazar
Güncelleme: 00:46 - 15/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

İstanbul Bayrampaşa'da AVM olarak açılan Akvaryum, mobilyacılar çarşısı olarak hizmet verecek. 2005 yılında değişik sektörlerden mağazaların bulunduğu bir Alışveriş Merkezi olarak açılan Akvaryum, bundan böyle ev kurmak isteyen veya evini yenilemek isteyen müşterilerin uğrak yeri olacak. Halıcı, perdeci ve avizecilerin de olacağı çarşıda; çalışanların ve müşterilerin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri market, kuaför, kafeterya restoran gibi işletmelere de yer ayrıldı.



VATANDAŞ TALEP ETTİ




Vatandaştan gelen yoğun talep üzerine bu dönüştürme kararını verdiklerini söyleyen Akvaryum Mobilyacılar Çarşısı Müdürü Kenan Sarıcan, bir ev için gerekli olan tüm ürünlerin bir arada bulunacağı bir konseptle çarşıyı yeniden tasarladıklarını söyledi. Çarşının yeni dekorasyonu için yaklaşık 3 milyon lira harcadıklarını belirten Sarıcan, “İnsanları Bayrampaşa'ya çekerken mobilyaya davet edeceğiz. Markalı ve kendi muhitinde adını duyurmuş birçok firma var” dedi.



İLK 6 AY KİRASIZ


AVM kiralarının dolar olmasının esnafı zorladığının farkında olarak hareket ettiklerini söyleyen Sarıcan, bu yüzden kiraları TL'ye geçtiklerini belirtti. Sarıcan, dükkanların metrekare fiyatının 35-40 lira olduğuna dikkat çekerek şu bilgileri verdi: “Önceden metrekaresi 50-60 dolar iken, şimdi ise 35 lira oldu. 100 metrekare bir dükkan tuttuğunuz zaman 3 bin 500 liraya denk geliyor. Zam artışlarımızı da devletin belirlediği oranlara göre yapacağız. İlk açılışa özel 6 ay kira almıyoruz. Sadece genel gider masrafını alıyoruz. Şuanda doluluk oranı yüzde 98 oldu. Bir iki dükkan boş onları da alırken seçici olmaya çalışıyoruz.”


#Akvaryum AVM
#Mobilyacılar çarşısı
7 yıl önce