|

Mobilyada hedef 3 milyar $ ihracat

İstanbul’da kapılarını açan Avrasya'nın en büyük mobilya fuarının 3 milyar dolarlık mobilya ihracatı hedefine 800 milyon dolarla katkı vermesi bekleniyor. 500’den fazla markanın yer aldığı ve pazara kadar sürecek fuarda binlerce yeni ürün ziyaretçi bekliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 22:48 - 10/01/2017 Salı
Yeni Şafak

2017'de 3 milyar dolar ihracat hedefleyen mobilya sektörü dün yılın ilk büyük şovuna çıktı. Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan İstanbul Mobilya Fuarı'nda (İSMOB) 500'den fazla katılımcı firma, 100 bin metrekarelik alanda ürünlerini sergiledi. İSMOB'da çocuk odasından ofis mobilyasına kadar 2017'ye damgasını vuracak binlerce yeni ürün ilk kez ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Kapılarını 15 Ocak'a kadar açık tutacak fuarda ayrıca paneller, minyatür mobilya sergisi ve tasarımın buluştuğu birçok etkinlik de gerçekleştiriliyor.



İHRACATIN 4'TE BİRİ İSMOB'DAN


TÜYAP Fuarcılık ile Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) işbirliğiyle 13. kez düzenlenen İSMOB'un açılış töreni; ahşap ürünleri enstrüman olarak kullanan bir müzik grubunun gösterisiyle başladı. Fuarın açılışında konuşan MOSDER Başkanı İsmail Doğan, Türk mobilyasının 2017 için 3 milyar dolarlık ihracat hedefi koyduğunu söyledi. İhracatın sektörün geleceği açısından önemli olduğunun altını çizen Doğan, “Toplam mobilya ihracatının yaklaşık 4'te birini, 700-800 milyon dolarlık kısmını bu fuardan yapmayı hedefliyoruz” dedi.



ÇİN FİYATINA TÜRK MOBİLYASI


Doğan, Türk ürünlerinin dünyanın İtalyanlardan sonra en kaliteli mobilya ünvanına sahip olduğuna dikkati çekerek, “Politikamız, İtalyanlar kadar kaliteli mobilyayı Çin fiyatına Türk mobilyası adı altında satmak. Kilogram bazında aramızda 10 yıl önce 6 kat fiyat farkı vardı. Bu 2 kata indi. En kısa zamanda İtalyanları yakalayacağız” diye konuştu.



100 ÜLKEDEN 35 BİN YABANCI KONUK


TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise 15 Ocak Pazar akşamına kadar dünyanın 100 farklı ülkesinden yaklaşık 30-35 bin arasında yabancı konuğun fuara katılacağını paylaştı. Özellikle hafta içi yerli, hafta sonu ise yabancı ziyaretçi beklediklerini ifade eden Ersözlü, şunları kaydetti: “100 farklı ülkeden ziyaretçi hedefimiz var. Bunun 56'sını birebir kendimiz getiriyoruz.”







500'DEN FAZLA MARKA FUARA DAMGA VURDU


“Avrasya'nın en büyük fuarı” olma özelliğini taşıyan İSMOB, Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi'nde 12 salon ve 100 bin metrekarelik alanda 500'den fazla markanın en yeni ürünlerini ziyaretçilerle buluşturuyor. Sektörün 2017 trendlerinin belirleneceği adres olan etkinlikte oturma odasından çocuk odasına, yatak odasından ofis mobilyasına kadar yeni yıla damgasını vuracak binlerce yeni ürün ilk kez sergileniyor. Türkiye'nin yanı sıra dünya mobilya sektörü için de önemli bir buluşma noktası haline gelen fuar, bu yıl TÜYAP ile birlikte 107 ülkeden binlerce sektör profesyonelini de ağırlayarak sektöre hareket getirmeyi hedefliyor.



Tasarım becerisini minyatüre döktü


İSMOB'da bu yıl İzmirli emekli edebiyat öğretmeni Gülay Temizel Ertürk'ün sadece el işçiliğiyle ürettiği minyatür mobilyaların yer aldığı sergi de görücüye çıktı. Özellikle alaturka mobilyaların birebir minyatür versiyonlarının yer aldığı sergi ilgi çekti. Bütün minyatür mobilyaları el işçiliğiyle ürettiğini belirten Ertürk, “Hepsi dünya standartlarında 1'e 12 veya 1'e 24 ölçeğinde maketler” dedi. Minyatür mobilya üretmeye 2010 yılında yeğenlerine oyuncak yaparak başladığını anlatan Ertürk, şu anda kendi hobisi için bu işi sürdürdüğünü paylaştı.







Fuarda sergilenen ilginç ürünler arasında Yataş tarafından Ar-Ge çalışmaları 3 yılda tamamlanan Smart Track yatak yer alıyor. Akıllı yay teknolojisiyle uyku devrimini gerçekleştiren Yataş'ın son inovatif yay teknolojisi Memory Coil de ziyaretçileriyle buluşuyor. Yataş, 900 metrekarelik standında ise Enza Home ve Yataş Bedding markalarının en yeni tasarımlarını tanıtıyor.





#Mobilya sektörü
#TÜYAP
7 yıl önce