|

Moda devlerine satıyoruz

Dünyanın 80 ülkesinden müşteriyi ağırlayan Orka Holding, 10 günde 350 bin adet ürün sattı. Yönetim Kurulu Başkanı Orakçıoğlu, “Moda devi İtalyanlara çatır çatır ürün satıyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 05:46 - 16/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
80 ülkeden müşteri geldi.
80 ülkeden müşteri geldi.

Damat, Tween ve D'S Damat markaları ile faaliyet gösteren Orka Holding, Almanya, İtalya, Fransa, Rusya, Çin,Meksika gibi 80 ülkeden gelen yabancı alım heyetlerini İstanbul'da ağırlıyor. Etkinlik hakkında bilgi veren Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Bu yıl yurt dışında 50 yeni mağaza açma hedefimiz vardı. Bu etkinlikle ilgi o kadar büyük oldu ki bu sayı en az 60 olacak” dedi.



Yabancı alım heyetlerine yönelik düzenlenen organizasyonda iş hacmini bu yıl geçen seneye kıyasla artırmayı planladıklarını aktaran Orakçıoğlu, bu seneki organizasyonda aksesuarlar hariç 350 bin parça sipariş hedefleri olduğunu dile getirdi. Orakçıoğlu, bu yıl ne kadarlık yatırım planladıklarının sorulması üzerine, 25 milyon liralık yatırım planladıklarını, bunun 12 milyon lirasının yurtdışı için olacağını söyledi. Sponsorluklara yönelik bir soru üzerine Orakçıoğlu, geçen hafta Milano'da düzenlenen kumaş fuarında, Milano'nun Duomo meydanında bulunan, dünyanın en eski katedralini Damat olarak giydirdiklerini ve 15 gün reklamlarının katedralin üzerinde kaldığının altını çizdi. Orakçıoğlu, spor kulüpleri Parma ve Fiorentina ile sponsorluk görüşmelerinin devam ettiği bilgisini de verdi.



DAMAT İSVİÇRE YOLCUSU


Yeni pazarlara girme kararı aldıkları bilgisini veren Orakçıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl ilk kez İsveç, İsviçre gibi ülkelere ve direkt kendi yatırımımızla girmeyi planlıyoruz. İsviçre'de bu yıl dört mağaza birden açmayı düşünüyoruz" Dünya modasının kalbinin attığı İtalya'da sadece birkaç ay içinde başarılarını ikiye katladıklarını aktaran Orakçıoğlu, geçen yılın son çeyreğinde aralarında Milano, Parma ve Genova'nın da olduğu dokuz farklı kentte dokuz mağaza açtıklarını kaydetti.



#Orka Holding
#Lira
#Ticaret
7 yıl önce