|

MTV’yi fazla ödemeyin

Türkiye'de sayıları 20 milyon 500 bini bulan motorlu taşıtların ilk MTV vergisi bu ay ödenecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/01/2017 Pazar
Güncelleme: 23:51 - 14/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

İkinci taksidi Temmuz'da ödenecek vergi için Uzmanlar, "ödemeyi zamanında yapın" tavsiyesinde bulunuyor. Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, taşıt vergisini ödemeden önce 'kasko değeriyle kıyaslayın' uyarısı yapıyor. Özellikle eski model jeep ve otomobil türü araçlarda motorlu taşıtlar vergisinin yüksek ödenme ihtimali olduğuna dikkat çeken Tolu, “Kasko değerinin yüzde 5'ini aşan bir vergi çıkmış ise, bir alt diliminden ödendiğini vatandaşlarımız bilmiyor" diyor.



ZAMANINDA ÖDEYEN KAZANIR


Ocak ayının sonuna kadar MTV taksitinin ilk ödemesinin süresi bulunuyor. Ancak zmanlar ise “Vatandaşlar durup dururken fazla ödeme yapmasın, daha az vergi ödesin" hatırlatması yapıyor. Tolu, "2017 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisinin (MTV) 1. taksit ödemesi, 1 Ocak 2017 tarihinde başladığına dikkat çekerek, “2017 yılında ödenecek Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarları, 2016 yılı MTV'lerinin 'yeniden değerleme oranı' çerçevesinde yüzde 3,83 oranında yükseltildi" dedi.



Vatandaş ne yapacak?


Araçların kasko değer listesini her yılın ocak ayında Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından yayımlandığını belirten Tolu, vatandaşın MTV'sini ödemeden önce, www.tsb.org.tr adresine girerek araçlarının kasko değerini bulabileceklerini ifade etti. Bu kasko değerinin yüzde 5'ini belirledikten sonra da taşıtının yaşı ve motor silindir hacmine göre 2017 yılı MTV'si ile karşılaştırılmasının yeterli olduğunu dile getiren Tolu, “Kasko değerinin yüzde 5'inden fazla MTV çıkmışsa, onun bir alt diliminden ödeme yapılacak” dedi.


#MTV
#Taşıtlar vergisi
7 yıl önce