|

Müjde Paketi’nden iş dünyası memnun

İş dünyası ve sektör temsilcileri, açıklanan Ekonomik Müjdeler Paketi'nin istihdam ve yeni yatırım imkanları açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, memnuniyetlerini dile getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:17 - 5/07/2016 Salı
Yeni Şafak

Ekonomik müjdeler paketine iş dünyasından olumlu tepkiler gelmeye devam ediyor. Sektör temsilcileri istihdam ve üretim artışı boyutuna dikkat çekiyor. Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, iş alemini yakından ilgilendiren önemli maddeler taşıdığını aktararak, şunları kaydetti: “MÜSİAD olarak, başta taşınabilirlerin teminat olarak gösterilebilmesi, damga vergisine yönelik kolaylaştırıcı düzenlemeler, ihracatçıya yeşil pasaport verilmesi, turkuaz kart, şirket kurmanın yanında tasfiyesinin de kolaylaştırılması, imalatçı KOBİ'lerin kredi faizlerinin karşılanması ve yerli makina alımı için faizsiz kredi ve ihracata yönelik bu adımlarticaret hayatını büyük ölçüde hareketlendirecektir.”



İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Ekonomik Müjdeler Paketi'nin başta ihracatçılar olmak üzere iş dünyasının işini kolaylaştıracağını belirterek, “Başbakanımızın açıkladığı düzenlemelerden bir kısmını zaten bekliyorduk. Damga vergisinin tümünün kaldırılması taleplerimizden biriydi. Ama bir takım istisnalarla yükün ciddi bir kısmı hafifletilmiş oldu” dedi.



TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, şoför esnafının iki bayramı birden yaptığını söyledi. Uzun süreden beri şoför esnafının ÖTV indirimini beklediğini kaydeden Fevzi Apaydın, “BAĞ-KUR pirim ödemeleri zamanında yatıran esnafımıza yüzde 5 indirim sağlanması da ikinci bir sevinç kaynağı olmuştur”diye konuştu.


#Ekonomik Müjdeler Paketi
#İş dünyası
#MÜSİAD
8 yıl önce