|

MÜSİAD Avrupa’da 24 şubeye ulaştı

Hollanda’da üç şube birden açan MÜİSAD, Avrupa’daki şube sayısını 24’e çıkardı. Açtıkları her şubenin Türkiye ekonomisi ve kendi üyeleri için birer büyüme kapısı olduğunu belirten MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Bu, İstanbul’da küçük bir ofisle başlayan yolculuğun nerelere vardığının bir göstergesi ve Türkiye adına gurur verici bir başarıdır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/12/2017 Tuesday
Güncelleme: 00:16 - 5/12/2017 Tuesday
Yeni Şafak
​Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Hollanda’nın Lahey, Rotterdam ve Utrecht kentlerinde şube açtı.
​Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Hollanda’nın Lahey, Rotterdam ve Utrecht kentlerinde şube açtı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Hollanda’nın Lahey, Rotterdam ve Utrecht kentlerinde şube açtı. Açılışların ardından Amsterdam’da basın toplantısı düzenleyen MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Avrupa’daki şube sayılarının 24’e ulaştığını söyledi. İlk şubelerini 24 yıl önce açtıklarını ifade eden Kaan, Avrupa’da 11 farklı ülkede şubeleri olduğunu kaydetti.

EKONOMİ DİPLOMASİSİ

Lahey, Utrecht, Rotterdam şubelerini açarak Hollanda’daki şube sayılarını 4’e yükselttiklerini belirten Kaan, “Bu, MÜSİAD’ın İstanbul’da küçük bir ofisle başlayan yolculuğunun nerelere vardığının bir göstergesi ve Türkiye adına gurur verici bir başarıdır” dedi. Yurt dışı ağlarını genişletmek için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getiren Kaan, “Ekonomi diplomasisini genişletmek noktasında önemli hizmetler veriyoruz. Diğer ülkelerle ticari ilişkilerimizi geliştirmeyi, dolayısıyla Türkiye ekonomisine katkı sunabilmeyi öngörüyoruz” diye konuştu.

ÜYELERİN BÜYÜME KAPISI

Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin uzun yıllara dayandığına işaret eden Kaan, şunları söyledi: “Hollanda’daki 4 şubemizle birlikte, ticari diplomasiyi ve ilişkileri büyüteceğimizi düşünüyoruz. Derneğin Hollanda’da olmasının hem Avrupa’daki ticari ilişkileri açısından hem de üyelerimizin büyümesi ve gelişmesi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz.”

Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Alper Yüksel ise “Türkiye ve Hollanda arasındaki ilişkiler, iki ülkenin dünyanın en büyük ekonomiler arasında olması ve Hollanda’da yaşayan yarım milyona yakın insanımızın olması değerlendirildiğinde bugün yapılan açılışlar çok önemli” dedi.

  • Açılışların ardından düzenlenen gala etkinliğine, Türkiye’nin Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Mehmet Köse, Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun, MÜSİAD’ın yurt dışındaki şubelerinin başkanları ve çok sayıda iş adamı katıldı.
#MÜSİAD
#Avrupa
#Şube
6 years ago