|

Ne zaman ev almalısınız?

Ev satın almak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri doğru yatırımın ne zaman yapılacağıdır. Ev almak için doğru zaman var mıdır? Bu sorunun net bir cevabı yok. Ancak emlak sektöründeki bazı parametreleri takip ederek, kârlı bir konut yatırımı yapabilirsiniz.

Yeni Şafak
17:07 - 12/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:33 - 12/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Emlak sektöründeki bazı parametreleri takip ederek, kârlı bir konut yatırımı yapabilirsiniz.
Emlak sektöründeki bazı parametreleri takip ederek, kârlı bir konut yatırımı yapabilirsiniz.

Konut kredisi ile ev satın almak istiyorsanız, emlak fiyatlarını ve kredi faizlerini dikkatli bir şekilde takip etmelisiniz. İşte ev satın alacağınız zamanı belirlemek ve kârlı bir yatırım yapmak için dikkat etmeniz gerekenler…



Ev alacağınız bölgedeki emlak fiyatlarını takip edin


'da yer alan habere göre hangi il ve ilçeden ev alacağınızı belirlediyseniz, bu bölgedeki konut fiyatlarını takip etmelisiniz. Bölgede konut fiyatları ne durumda? Kaç senede ne kadar bir artış olmuş? gibi bilgilere hâkim olmalısınız. Çünkü İstanbul genelinde metrekare fiyatları yükselirken, ev almak istediğiniz ilçede fiyatlar düşebilir ve kaçırılmayacak bir fırsat yakalayabilirsiniz.



Diğer yandan ev satın alacağınız bölgede büyük bir ulaşım ya da hastane projesi var mı / olacak mı? Önemli inşaat firmaları bu bölgeyi tercih ediyor mu? Bu yöndeki yerel gelişmeler emlak fiyatlarına etki edecektir. Bunu göz önünde bulundurarak, yaptığınız yatırımın geri dönüşünü de hesaplayabilirsiniz.



Konut kredisi faizleri ne yöne seyrediyor?


Satın alacağınız evin ücretini nakit ödeyecekseniz, konut kredisi faizlerindeki dalgalanmalar sizi çok ilgilendirmeyecektir. Ancak konut kredisi çekerek ev satın almayı düşünüyorsanız mutlaka buradaki gelişmeleri takip etmelisiniz. Özellikle geçtiğimiz yıl yapılan konut kredisi faiz indirimi sonrasında bu konuda büyük beklentiler oluşmuştu. Buradaki gelişmeleri takip ederek en doğru zamanı tespit edebilirsiniz. Bir yandan da “Hangi banka konut kredisinden ne kadar faiz alıyor?" “En uygun krediyi nereden çekebilirim?" gibi sorular da sizi doğru seçeneğe yönlendirecektir.



Kışın mı yazın mı ev alınmalı?


Her ne kadar yaz dönemlerinde taşınma hareketliliği yükselse de, kışın da konut satışları azımsanmayacak düzeyde. Özellikle son yıllarda kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte, emlaktaki mevsimsel döngü kırılmış durumda. Diğer yandan kış aylarında emlak sektöründeki rekabet yaza göre daha az olduğu için bu aylarda ev satın almak daha doğru bir karar olabilir.




#Zingat
#Konut
#Ev
#Yatırım
7 yıl önce