|

Okul servisine kamera

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Servislere kamera sistemi yerleştirildi.

Yeni Şafak
04:00 - 4/10/2015 Pazar
Güncelleme: 21:43 - 3/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Velilerimiz, servis araçlarının nerede olduğunu, servisin içini akıllı telefonlar aracılığıyla takip edebiliyorlar” dedi. Servis taşımacılığı yapan sürücülere yönelik sık sık eğitim düzenlediklerini vurgulayan Apaydın, belediye ekiplerince de servis araçlarında her şeyin denetlendiğini bildirdi.



54 BİN SERVİS ARACI VAR


Apaydın, son zamanlarda yaşanan bazı olumsuz durumlar nedeniyle Türkiye genelindeki servis araçlarına kamera sistemi yerleştirilmeye başlandığına işaret etti. Türkiye genelinde 54 bin 886 servis aracı bulunduğunu ifade eden Apaydın, 6 ayda bir bakımlarının yapılması gereken servis araçlarının, her yıl yönetmelik kontrolünden geçtiğini de sözlerine ekledi.



4 KAMERA KOYULACAK


Ankara Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı ise, “Servis araçlarımıza biri önde, biri arkada, biri sağda, biri de içeride olmak üzere 4 kamera yerleştireceğiz. Şu anda bazı servis araçlarımızda bu kamera sistemi yerleştirildi. 2016-2017 eğitim öğretim döneminde ise tüm servis araçlarımıza kamera sistemini yerleştirmiş olacağız” dedi.


#Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu
#okul servisleri
#Tuncay Elmadağlı
9 yıl önce