|

'Önceliğimiz gözaltı'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanımızın Obama ile yapacağı görüşmede FETÖ'nün iadesinin gündeme geleceğini belirten Kalın, "Önceliğimiz bu kişinin gözaltına alınması" dedi.

Yeni Şafak
13:19 - 31/08/2016 Wednesday
Güncelleme: 13:51 - 31/08/2016 Wednesday
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:



Bu Pazar gününden başlamak üzere Sayın Cumhurbaşkanımız G20 toplantısına katılacaktır. G20'nin ekonomi gündeminin yanı sıra önemli bir siyasi gündemi de var. Bu vesileyle gerek zirvede gerekse ikili görüşmelerinde 15 Temmuz darbe girişimini ve FETÖ'yü de anlatma fırsatı olacak. Çin Halk Cumhuriyeti, ABD Başkanı, Rusya Başkanı, Japonya Başbakanı, AB Başbakanlarıyla görüşmeleri olacak. BM Genel Sekreterini kabul edecek. Program elverdiği sürece ikili görüşmelerimizi yapacağız.



Türkiye uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanmaktadır. Türkiye'nin Kürtlerle bir sorunu yoktur. Bizim bir PKK sorunumuz vardır, bizim bir terör örgütleri sorunumuz vardır. Suriye Kürtlerini kimse ağzına almazken Sayın Cumhurbaşkanımız, Kürtlere kimlik verilmesini önermişti. Yine Kobani olayları sırasında Kürtleri Türkiye topraklarına alan da Türkiye Cumhuriyeti'dir.



Gazze'ye ikinci yardım gemisi


Gazze'ye ikinci bir yardım gemisini Kurban Bayramı vesilesiyle önümüzdeki günlerde göndereceğiz.



PYD ile bir anlaşma söz konusu değil. PYD bir terör örgütüdür, Türkiye'nin terör örgütü ile anlaşması söz konusu değil. DAEŞ'le yürütülen bu mücadeleden terör örgütleri neden rahatsızlar? Biz defalarca ifade ettik, bu terör örgütleri Fırat'ın doğusuna geçmediği sürece mücadelemiz sürecek. Biz Fırat Kalkanı operasyonunu sınır güvenliğimizi sağlamak amacıyla uygulamaya devam edeceğiz. DAEŞ ile mücadele konusunda bizim kararlılığımız tamdır, bu kararlılığı muhataplarımızdan da bekliyoruz.



"AB 15 Temmuz sonrası tavrına bakmalı"


Türkiye'nin AB üyeliği hedeftir. Bize ders vermeyi bırakıp 15 Temmuz'un ardından nasıl bir tavır aldılar buna baksınlar. Darbeyi bir cümle eleştirip darbecilerin yargılanması ile ilgili dokuz cümle kuranlar dönüp buna baksınlar.



Batı'nın artık YPG'nin ne olduğunu görmesi gerekiyor. Savaş suçlarına denk gelecek cürumların işlendiği kendi raporlarında yer alıyor.



"Öncelik FETÖ elebaşının gözaltına alınması"


Cumhurbaşkanımızın Obama ile yapacağı görüşmede FETÖ'nün iadesi de gündeme gelecek. Bizim elbette beklentimiz bu kişinin Türkiye'ye iade edilmesi ve öncelikle gözaltına alınmasıdır. Bu kişi faaliyetlerine devam ediyor, buna göz yumulması kabul edilebilir bir durum değil.



DAEŞ'e kaşı etkin bir mücadele yürütüyoruz, bunu gölgelemeye yönelik açıklamaların yapıldığını görüyoruz. Türkiye 3 terör örgütüyle mücadele ediyor, bunu başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Terörle mücadele Türkiye'nin bir önceliğidir.

#İbrahim Kalın
#G20
#Fırat Kalkanı
#FETÖ
#DAEŞ
#PKK
8 years ago