|

Online şikayet sevildi

Vatandaşların tüketici hakem heyetlerine başvurusunu kolaylaştıran düzenlemenin ardından online başvuru bir ayda %121 arttı. Bir ay içinde yeni sistemle 3 bin 360 başvuru yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:32 - 17/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Online şikayet sevildi
​Online şikayet sevildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, vatandaşların tüketici hakem heyetlerine evrak teslim etmeden, ev ya da iş yerlerinden online başvuru yapmasına imkan veren düzenlemesi yoğun ilgi gördü. Uygulamanın üzerinden bir ay geçerken, bu sürede başvuru sayısı yüzde 121 artarak 2 bin 786’dan 6 bin 146 adede yükseldi. Eski yönetmelikte, tüketici hakem heyetlerine, şahsen, avukat aracılığıyla, posta yoluyla veya e-Devlet kapısı üzerinden Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) ile başvuru yapılırken, elektronik imzası olmayıp e-Devlet ile başvuru yapan vatandaşların, 15 gün içinde ıslak imzalı başvuru formu ve ilgili evrakı teslim etmesi gerekiyordu.

E-DEVLET ARTIK YETERLİ

Yeni düzenleme ile 15 gün içinde evrak teslim etme yükümlülüğü ortadan kaldırıldı. Tüketiciler, bilgisayar, tablet ya da cep telefonlarından e-Devlet kapısı üzerinden TÜBİS’e başvurularını yaparak şikayete ilişkin belgelerini yükleyebilme imkanına kavuştu. Değişiklik ile birlikte e-Devlet kapısı üzerinden başvuru yapılması yeterli oluyor.

#e-Devlet
#TÜBİS
7 yıl önce