|

OSB’lerde pahalı elektrik kaygısı

EPDK'nın görüşe açtığı 'Son Kaynak Tedarik Tarifesinin Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ Taslağı' organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren işletmeleri endişelendirdi. OSB'lerde pahalı elektrik kaygısı başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:40 - 16/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
EPDK’nın yeni tebliği OSB’leri endişelendirdi
EPDK’nın yeni tebliği OSB’leri endişelendirdi

Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) Başkanı Vahit Yıldırım , Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından iki ay önce sektörün görüşene açılan 'Son Kaynak Tedarik Tarifesinin Düzenlemesi Hakkında Tebliği Taslağı'nın OSB'lerde pahalı elektrik kaygısana neden olduğunu söyledi. Yıldırım, yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) maliyetlerinde öngörülmez bir durum oluşturacağını bunun da OSB’leri ucuz elektrik tedarikinde zor durumda bırakacağını söyledi.


BÜYÜK-KÜÇÜK AYRIMI YÜKÜMÜZÜ ARTIRIR

Taslağın bu anlamda ciddi sorun oluşturabileceğini dile getiren Yıldırım taslağın yürürlüğe girmesiyle serbest tüketicilerin sanayici ya da ticarethane şekildeki abone gruplarına bakılmaksızın yıllık tüketimlerine göre büyük ve küçük tüketiciler olarak ikiye ayrılacağını kaydetti. Yıldırım düzenleme ile büyük tüketici segmentindeki sayaçların bir tedarik şirketiyle anlaşmayıp ilgili dağıtım şirketinden elektrik temin etmeleri halinde ise mevcut EPDK perakende satış tarifesin olan 205,219 TL/MWh üzerinden değil, daha yüksek olarak açıklanacak 'Son Kaynak Tedarik' tarifesi üzerinden elektrik satın almak durumunda kalacaklarına dikkat çekti.

Döviz kurunda yaşanan değişimin elektriğin perakende satış fiyatı artırdığına değinen Yıldırım, OSB’ler ve sanayicilerin elektrik enerjisinin kilovat saatinin kaç lira olacağının öngörülebilir olmasını beklediğini kaydedetti. Yıldırım, beklentilerinin kanunla Bakanlar Kuruluna verilen yetkinin, elektrik enerjisi tüketim tarifelerinde sanayici ve OSB’ler lehine düzenlenmesi olduğunu söyledi.

#OSB
#Enerji
#Tüketim
#Vahit Yıldırım
6 yıl önce