|

Otomatik deprem sigortası geliyor

Türkiye’de en sık rastlanan afet türü arasında yer alan depremlerin ekonomik kaybını asgariye indirecek yeni bir sistem hayata geçiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:44 - 23/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Otomatik deprem sigortası geliyor
​Otomatik deprem sigortası geliyor

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’de 2000-2017 döneminde düzenli ve sürekli zorunlu deprem sigortası yaptıranların oranının yüzde 2 seviyesinde olduğunu belirterek “Bu oran çok düşük. Düzenli, süreklilik arz edecek şekilde deprem sigortası yaptırılması ve bunun tüm ülkeyi kapsayacak seviyeye çıkarılması amacıyla Hazine olarak çalışma başlatıyoruz” diye konuştu.

TÜM BİNALAR OTOMATİK SİGORTALANACAK

Türkiye’nin yüzde 66’sının birinci ve ikinci deprem kuşağında bulunduğu anlatan Şimşek, nüfusun yüzde 70’inin bu bölgelerde yaşadığı göz önüne alındığında depreme karşı daha hazırlıklı olmanın ve zorunlu deprem sigortasını yaygınlaştırmanın büyük önem taşıdığını vurguladı. Şimşek, şunları kaydetti: “Bu kapsamda zorunlu deprem sigortalılık oranını yüzde 100’e çıkarmak hedefiyle düzenli abonelikleri olan tüm ev ve binalara sigorta yaptırma çağrısında bulunacağız. Mevcut poliçesini yenilemeyenleri de uyaracağız. Yaptığımız uyarıya cevap vermeyenler, otomatik sigortalanacak ve prim tahsilatının yapılması için mekanizma tesis edilecek. Zorunlu deprem sigortası bulunan ve primlerini düzenli ödeyen vatandaşlarımıza yönelik herhangi bir işlem yürütülmeyecek.”

#Mehmet Şimşek
#Türkiye
7 yıl önce