|

Otomotiv pazarında son çeyrek kapışması

Daralan pazarda otomotiv markaları yıl sonu hedeflerine ulaşmak için kıyasıya yarışa girdi. Otomotivciler, yaklaşan son çeyrekte tüketicilerin karşısına yeni modellerle çıkarak satış ve pazar paylarını artırmayı planlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:18 - 13/09/2016 Salı
Yeni Şafak

Otomotiv sektörü, yaklaşan son çeyrekle birlikte yıl sonu hedeflerine ulaşmak için yarışı hızlandırdı. Sektörde yılın 8 aylık dönemindeki daralmanın ardından markalar, yaklaşan son çeyrekte tüketicilerin karşısına yeni modellerle çıkmaya hazırlanıyor. Yeni modeller ile markaların, satış ve yer aldıkları segmentte pazar paylarını artırması hedefleniyor.



TOYOTA: HEDEFİMİZ 50 BİN ADET SATMAK


Toyota CEO'su Ali Haydar Bozkurt yaptığı açıklamada Toyota performansı için yılın başında belirledikleri 50 binlik satış rakamının üstünde bir satış hedefleri olduğunu belirterek, “Türkiye'de üretilecek yeni modelimiz C-HR ve yenilenen Corolla, filo satışlarımıza ivme kazandıracak. 50 bin 937 satışla rekor kırdığımız 2015 yılında olduğu gibi, yine ilk 5 marka arasında yer almak arzusundayız” dedi.



HYUNDAİ: YENİ i10 DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK


Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker de Hyundai'nin yıllık satışlarının yerli ve ithal modelleriyle birlikte 50 binden fazla olduğunu belirtti. İzmit fabrikalarında ürettikleri ve yüzde 70 payla A segmentini domine eden i10'un liderliğini koruduğunu belirten Göker, Türkiye'de üretilen yeni i10'un ekim ayında pazara sunulacağını duyurdu. Önder Göker, 2016 hedeflerini 51 bin olarak koruduklarını da bildirdi.



RENAULT: YENİLER KAZANDIRDI


Renault Mais Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aybar ise Renault'nun bu yıl payını artırmasındaki en önemli etkenin pazara sundukları yeni modeller olduğuna dikkati çekti. Aybar, sözlerini şöyle sürdürdü:“Yeni Megane Sedan, önümüzdeki ay görkemli bir biçimde Türkiye pazarında yerini almış olacak. Dacia markamız ise Sandero Easy-R ile müşterilerin yoğun talebi olan otomatik vites pazarına iddialı bir giriş yaptı. Marka, bu pazarda yılın sonunda pazara sunacağımız Duster EDC otomatik vites versiyonuyla daha da güçlenecek.”


#Otomotiv pazarı
#Toyota
#Hyundai
#Renault
8 yıl önce