|

ÖTV’de yeni düzenleme

Tütün mamulleri, alkollü içkiler, kolalı gazozların yer aldığı ÖTV mevzuatındaki yüzlerce konu 4 tebliğde toplandı. Düzenlemeler ile vergi kaçağı caydırılacak.

Yeni Şafak
04:00 - 8/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:43 - 7/07/2015 Salı
Yeni Şafak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk adımları akaryakıt ve motorlu taşıtlar sektörleri için atılan ÖTV düzenlemesini bitirdiklerini belirterek, “Tütün mamulleri, alkollü içkiler, kolalı gazozlar ve çeşitli tüketim mallarının yer aldığı ÖTV mevzuatının da sadeleşmesiyle 4 aşamada tamamlanacağını açıkladığımız reform niteliğindeki çalışma tamamlandı” dedi. Bakan Şimşek, düzenleme ile vergi kaçağının önleneceğini ve yoruma açık alanların giderileceğini söyledi.



VERGİ KAÇAĞINA FREN


Geçen yılki ÖTV gelirlerinin yaklaşık yüzde 32'sinin tütün mamulleri, alkollü içkiler ve kolalı gazozun yer aldığı ÖTV (III) sayılı listeden elde edildiğini belirten Şimşek, bu değişikliğin ekonomiye büyük katma değer sağlayacağını söyledi. Şimşek, “Bandrolsüz sigara ve alkollü içki bulunduranlar hakkında yapılacak işlemler çok net olarak belirlendi. Bu kapsamda, tütün ve alkollü içki kaçakçılığıyla mücadelede vergisel caydırıcılık artacak” diye konuştu.



Vergide artış yok


Yapılan düzenleme ile herhangi bir vergi artışı, azalışı veya herhangi bir istisna getirilmesi ya da kaldırılmasının söz konusu olmadığını vurgulayan Şimşek, bu değişikliğin tamamen dağınıklığı ve “gri alanları” gidermek için yapıldığını açıkladı. Bakan Şimşek, vatandaşın işinin kolaylaşacağını ve kayıtdışılıkla daha etkin mücadele edileceğini sözlerine ekledi.



#Mehmet Şimşek
#Tütün mamulleri
#alkollü içkiler
#kolalı gazozlar
#kdv
9 yıl önce