|

Oylat’a Arap turist akını

Bursa'nın İnegöl ilçesinin turizm yöresi Oylat, Arap turistlerin akınına uğruyor. Oylat, günlük 7 bin kişi kapasiteli kaplıca suyuna sahip. Ayrıca bölgede dört mevsim doluluk var...

Yeni Şafak
14:16 - 23/08/2016 Salı
Güncelleme: 11:18 - 23/08/2016 Salı
IHA

Günlük 7 bin kişi kapasiteli kaplıca suyunun bulunduğu Oylat, İnegöl Belediyesi'nin yaptığı yatırımlarla gün geçtikçe gözde yerlerden biri haline geliyor. İnegöl Belediyesi, eski tesisleri yıkarak yeniledi. Aşiyan ve Yeni Çağlayan otellerin yapımını tamamlayan belediye, Oylat'ın yatak kapasitesini de artırdı. Belediyeye ait tesis ile özel sektörün açtığı toplam 4 tesiste yatak kapasitesi bin 150'den bin 500'e çıktı. Tesislerde 45 derece sıcaklıkta çıkan kaplıca suyunun hiçbir işleme tabi tutulmadan direkt vücuda temas etmesi sağlanıyor. Oylat, temiz çevresi, güzel havası, kafeteryası, geniş park alanı ve eşsiz tabii güzellikleriyle ziyaretçileri adeta mest ediyor. 4 mevsim doluluk oranı ile çalışan otellere turist ilgisi her geçen yıl artıyor. Yerli turistlerin yanı sıra bölgeye son yıllarda yabancı turistler de akın ediyor. Oylat, özellikle Arap turistlerin gözdesi haline gelmiş durumda.



Oylat'ın bir başka değeri olan mağara ise Türkiye genelinde işletmeye açılan 17 mağara arasında büyüklük bakımından 3. sırada yer alıyor. Mağara, İnegöl'ün 17 kilometre güneydoğusunda bulunan Hilmiye köyünün bir kilometre güneyinde. Mağara içerisinde tavandan damlayan su damlacıkları, damlataş havuzlarında derinliği yer yer 3-4 metreyi bulan gölcükler oluşturuyor.


Oylat'a gelen yerli ve yabancı turistler, Oylat yöresindeki kadınlara iş imkanı hem de misafirlerin organik ürünlere daha kolay ulaşabilmesini sağlayan organik pazar ile karşılanıyor. İnegöl Belediyesi tarafından başka yere taşınan yeni köylü pazarı törenle hizmete girerken, bin 400 metrekaresi kapalı alan, toplam inşaat alanı bin 850 metrekare olan pazarda her biri 32 metrekareden oluşan 22 adet dükkân bulunuyor.



Suyla gelen sağlık

BEBKA destekli proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Suyla Gelen Sağlık Merkezi (SUGESEM), klasik hamam kültüründen ziyade, insanların geldiğinde eğlenip dinlenebilecekleri, spa merkezleri, doktor kontrolünde hizmet alabilecekleri bir merkez olacak. SUGESAM projesi ile sağlık turizm tesislerine çok modern ve elit bir tesis kazandırmak istiyoruz. SUGESAM projesi ile Oylat´ın şifalı suları, saunalar, buhar odaları, terapi jakuzileri, masaj odaları, dinlenme mekanları, özel odalar ve son derece modern hamamları ile insan sağlığına hizmet için sunulacak. Tesisin zemin katında spa merkezi, birinci ve ikinci katında özel odalar olacak. Projenin gerçekleşmesi kâr marjını da yükseltecek. Projenin maliyeti 493 bin 335 TL. Bu tutarın 246 bin 667 T'lik kısmı hibe desteğinden karşılanacak. Projemizin 12 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor" dedi.

#İnegöl
#Oylat
#Turizm
8 yıl önce