|

Pakistan ile sağlıklı işbirliği

Türkiye ve Pakistan arasındaki ilişkiler her alanda gelişmeye devam ediyor. Son olarak iki ülke sağlık alanında işbirliğine yöneldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:32 - 26/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif, arasında imzalanan mutabakat zabtı ile sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi, her iki tarafın halk sağlığı yetkilileri arasında işbirliğinin geliştirilmesi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı, tıbbi atıkların kontrolü ve yönetimi ile sağlık kuruluşlarında enfeksiyonların önlenmesi konularında tecrübe paylaşımı ve işbirliği yapılacak.



DOSTLUK HASTANESİ ÖRNEK OLDU


Sağlık Bakanlığı olarak Pakistan'da, deprem ve sel felaketlerinde kurulan sahra hastaneleri ile yaklaşık 1 yıl süreyle sağlık hizmeti verildiğini aktaran Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşa edilen konutlar, okul, cami ve hastane ile geçici olarak sunulan hizmetler kalıcı hale getirilmiştir. Pencap Eyaleti Muzaffergarh'ta 21 Haziran 2014'te hizmete giren son teknoloji ile donatılmış Recep Tayyip Erdoğan Dostluk Hastanesi'dir. Sağlık alanında da giderek artan işbirliği çalışmalarımız bu birlikteliğin en önemli göstergelerinden birisi."



Akdağ, “Pakistan bu hassasiyetini 15 Temmuz'da ülkemizde meydana gelen hain darbe teşebbüsünde de sergilemiştir. Darbe girişiminin ardından Pakistan Parlamentosu bu hain girişimi kınayan ilk parlamento oldu. Bu konudaki desteklerinden ötürü kendilerine, Pakistan hükümetine ve halkına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.



15 Temmuz şehitlerine dua


Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif ise Türk halkının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde demokrasi yolunda çok büyük bir mücadele verdiğini ve bu mücadeleyi kazandığını belirterek, Erdoğan'ın tüm İslam dünyasının da kalbinde taht kurduğunu söyledi. Bakan Akdağ ve Şerif basın toplantısı sonrasında, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için dua etti



#Pakistan
#Şahbaz Şerif
#Recep Akdağ
8 yıl önce