|

Palandöken: Cadde mağazacılığı korunmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yüksek kiralar nedeniyle mağazaların kapandığını belirterek, “Kiralar düşürülerek cadde mağazacılığı korunmalı” çağrısında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/07/2017 Pazar
Güncelleme: 00:04 - 23/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
​​Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken
​​Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken

Palandöken, yaptığı açıklamada, kültürel ve tarihi yaşantının bir parçası olan esnaf dükkanlarının korunması gerektiğine işaret etti. Şehrin kültüründe yer etmiş yılların lokantalarının, pastanelerinin, giyim mağazalarının birer birer kapandığına da vurgu yapıldı. Palandöken, kapanan bu mağazaların eskiden 1, en fazla 2 ay boş kalırdığını, şimdi ise yüksek kira nedeniyle boş kalma süresinin 1 yılı geçtiğini söyledi.

Güvenli yollar kararmasın

Caddelerin her geçen gün boşalmasıyla cadde mağazacılığının adeta yok olduğunu belirten Plandöken şöyle konuştu; “Yüksek kiralar nedeniyle boş kalan mülkler de değerini zamanla kaybediyor. Bir cadde ve mağazanın değeri, o caddenin ne kadar işlek olduğuyla ölçülür. Onun için mülk sahipleri kiraları değerinin üstünde artırmamalıdır. Yüksek kiralar mağaza kapattırıyor. Kiralar düşürülerek cadde mağazacılığı korunmalı. ‘Vatandaşın güven içinde evine gittiği yollar karanlık olmasın ve dükkanlarımız boş kalmasın’ diyorsak, mülk sahipleri olarak kiraları aşağı çekip caddelerimizi yeniden eski canlı günlerine geri döndürmeliyiz.”

#TESK
#Bendevi Palandöken
7 yıl önce