|

Piyasada ikinci el araba fiyatına kurban satılıyor

Kurban Bayramı'nda Türkiye genelinde 600 bini büyükbaş, 2 milyonu da küçükbaş olmak üzere 2.6 milyon hayvan kesilecek. Bu Kurban Bayramı'nın sadece kurbanlık ekonomisi 6.4 milyar TL gibi bir rakam oluşturacak. Nakliye, kesim, sakatat, deri gibi diğer faktörlerle birlikte kurbanlık ekonomisi 10 milyar TL'yi aşacak. Kurban satış yerlerinde görücüye çıkan bazı kurbanlıklar ise ikinci el araba fiyatlarıyla yarışıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 7/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:53 - 6/09/2015 Pazar
Yeni Şafak

Bu yılki kurbanlık fiyatlarının geçen seneye göre artış gösterdiğini belirten Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki hayvan pazarındaki kurban satıcısı Fevri Çetinkaya, “750 kilogram ağırlığındaki Paşa isimli, 15 bin lira fiyat koyduğum boğayı ikinci el araç getirene vereceğim. Kurbanlıkların fiyatları ikinci el araba fiyatlarını da geçti. Zaten biz 13 bin liraya aldık, üzerine samanı, nakliyesi, işçiliği koyduğunda bu rakama denk geliyor. Genelde hayvanlar, kilogramı 30-35 TL'den değerlendirilerek satışa sunuluyor” dedi. Almanya'da yaşadığını ve Kars'tan getirdiği 60 hayvanı Ereğli'deki kurban pazarında satışa sunduğunu belirten Kazım Ünlü de “4,5 aydır kendimiz özel besi yapıyoruz. 5 ile 9 bin lira arasında fiyatlarla hayvanlar satıyoruz. 2 günde 20 hayvanın satışını gerçekleştirdim, kısa sürede bu hayvanları da satmayı hedefliyorum” ifadesini kullandı.



SATIŞLAR İYİ GİDİYOR

Kars'tan 30 hayvanla geldiğini, 2 günde 7 kurbanlığına alıcı bulduğunu dile getiren Emrah Arslan da kurbanlıkların ikinci el araçlardan bile daha pahalı olduğunu anlattı. Arslan, buna rağmen satışların iyi gittiğini, alıcıların da satıcıların da memnun olduğunu söyledi.


#kurban
#piayasa
#araba
9 yıl önce