|

PKK'nın 'Ejder' korkusu

Terörle mücadelede en önde görev yapmak için sahaya inen 'Ejder Yalçın' mayın ve roket dahil her türlü bombaya karşı tam koruma sağlayabiliyor. PKK'lı teröristlerin bertaraf edilmesinde güvenle kullanılan araç 8,5 metrelik robotik kolu, üzerindeki kameralar ve sensörler sayesinde tehlikeleri yok etmekte üstün performans gösteriyor.

Yeni Şafak ve
10:29 - 30/09/2016 Cuma
Güncelleme: 11:18 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
‘Ejder Yalçın’ mayın ve roket dahil her türlü bombaya karşı tam koruma sağlayabiliyor.
‘Ejder Yalçın’ mayın ve roket dahil her türlü bombaya karşı tam koruma sağlayabiliyor.
Türk savunma sanayi özellikle 2004 yılından sonra başlatılan yerlileştirme çalışmaları ve 2023 hedefleri doğrultusunda büyük gelişme kaydetti. Teknolojik üstünlük kazandıracak sistemlerin ülkemizde geliştirilmesine yönelik önemli projeler hayata geçirildi ve çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. yenisafak.com olarak bu hafta 'Ejder Yalçın'ı ele alacağız.

Anayurt güvenliği kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın ana yüklenicisi ve önemli oyuncularından biri olan Nurol Makina ve Sanayi A.Ş savunma sanayinin yapı taşı ve ihtiyaçlarından olan zırh çelikleri ve zırhlı araç alt sistemlerini en özgün şekilde üretiyor. Bu kapsamda üretilen Ejder Yalçın 4X4, askeri birliklerin ve güvenlik güçlerinin kırsal ve kentsel alanlardaki harekat ihtiyaçlarına cevap veren, her türlü arazi ve çevre koşulunda dinamik ve atik, yüksek balistik zırh ve mayın korumasıyla güvenli, modüler, çok yönlü, bakımı ve idamesi kolay bir muharebe aracı olarak dikkat çekiyor.

Olaya en önde müdahale ediyor

Bölgesel gelişmeler ve terör faaliyetlerinin artmasıyla özel harekat birliklerinin yaşadıkları olaylardan yola çıkılarak üretilen Ejder Yalçın, el yapımı patlayıcı tespit ve imha sistemine sahip.
  1. Son derece güven telkin eden araç harekat sırasında, o bölgenin yerleşim ve yapısına uygun olarak dar sokaklardaki temizleme harekatında güvenlik güçlerinin en önünde olayın içine sokuluyor. Teröristlerin bertaraf edilmesinde güvenle kullanılan bu aracın çekilmesiyle diğer araçlar müdahale ediyor.

4 ton yük taşıma kabiliyeti var

Sınıfının en geniş iç hacmine sahip olan Ejder Yalçın, 4 tona kadar faydalı yük taşıyabiliyor ve farklı silah entegrasyonuna olanak sağlıyor. 'Keşif', 'Komuta-Kontrol', 'İç Güvenlik', 'Ambulans' vb. uygulamalar için ideal bir platform oluşturan aracın ergonomik tasarımı, kullanımını kolaylaştırıyor.

Üstün koruma özellikleri

Ejder Yalçın 4x4'ün öne çıkan en önemli özelliklerinden bir tanesi içindeki personelin yüksek koruma altında görevlerini yapabilmesi. Yüksek balistik korumaya sahip araç, aynı şekilde “V" yapılı gövde tasarımı, özel koltukları ve yüzer taban sistemi ile mayına ve el yapımı patlayıcılara (IED) karşı yüksek koruma sağlıyor.

Yüksek faydalı yük taşıma özelliği nedeniyle kullanıcı isteklerine göre ilave zırh takılabilme imkanı mevcut olan araçta ayrıca “bird cage" (kuş kafesi) uygulaması ile RPG saldırılarına karşı da koruma sağlanabiliyor. Aracın üzerinde yer alan sis havanları/ bomba atar aracın bekasında yardımcı unsurlardan birisidir.


Üstün Taşıma Kapasitesi ve İç Hacim

4 ton'a kadar faydalı yük taşıma kapasitesi

Yüksek personel taşıma kapasitesi

Farklı silah sistemlerinin kolay entegrasyonu

Opsiyonel Özellikler

Hidrolik tahrikli kurtarma vinci

İçeriden Kumandalı Silah İstasyonu

Manuel Kumandalı Silah İstasyonu

Sis Havanları/Bomba Atar

Gündüz/Gece Görüş Sistemleri

Personel bölmesi infilak Bastırma ve Yangın Söndürme Sistemi

Arka Rampa


#Ejder Yalçın
#Savunma sanayi
#Yerli
8 yıl önce