|

POS kararına erteleme

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) POS cihazları, banka kartları veya kredi kartlarının amaç dışı kullanım hallerinin belirlenmesi ve yaptırımlara ilişkin duyuru yayımladı. Buna göre TPOS cihazları ile ilgili kararın yürürlük tarihi 1 Ocak 2016 tarihine ertelendi.

Yeni Şafak
13:03 - 7/07/2015 Salı
Güncelleme: 10:05 - 7/07/2015 Salı
IHA

Kurumun internet sitesinden yapılan duyuruya göre; bazı sektörlerdeki kuruluşların teknik altyapı hazırlıklarını tamamlayamamaları nedeniyle POS cihazları ile ilgili kararın yürürlük tarihi 1 Ocak 2016 tarihine ertelendi. Kurumdan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



“Bankalar tarafından, mal ve hizmet satışı yapan iş yerlerine tahsis edilen POS cihazları ile banka kartları veya kredi kartlarının amaç dışı kullanılması suretiyle gerçekleştirilen muvazaalı işlemlerin (fiktif işlem) önlenmesi amacıyla düzenlenen mesleki tanzim kararının bayi, alt bayi ve benzeri yapıda çalışan üye işyerleri ile ilgili V. Maddesinin yürürlük tarihi; bazı sektörlerdeki kuruluşların teknik altyapı hazırlıklarını tamamlayamamaları nedeniyle 1 Ocak 2016 tarihine ertelenmiştir".

#POS cihazları
#Türkiye Bankalar Birliği
#TPOS
9 yıl önce