|

Prim borcunu ödemenin basit yolu

Sosyal Güvenlik Kurulu uyardı, ertelenen 2017 Şubat ayına ilişkin sigorta primlerinin en geç 26 Aralık tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. Kredi kartıyla da bu işlemi yapmanız çok kolay. Kredi kartıyla prim borcu nasıl ödenir? Kredi kartıyla prim borcu ödenirken ek masraf alınır mı? Prim borcu ödeme işlemi nasıl kolaylaştırılır? İşte yapmanız gereken şeyler...

Yeni Şafak
14:04 - 8/12/2017 Cuma
Güncelleme: 14:35 - 8/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Kredi kartınızla dakikalar içinde prim borçlarınızı ödeyebilirsiniz.
Kredi kartınızla dakikalar içinde prim borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), işverenlerin sigorta prim teşvik ve desteklerinden yararlanmaya devam edebilmeleri, süresinde ödenmeyen primler nedeniyle gecikme cezası ve gecikme zammına maruz kalmamaları açısından 2017 yılı Kasım ayına ilişkin sigorta primleri ile ertelenen 2017 yılı Şubat ayına ilişkin sigorta primlerini en geç 26 Aralık 2017 tarihine kadar ödemeleri gerektiğini bildirdi.

KREDİ KARTIYLA PRİM ÖDEME İŞLEMİ

Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumu yaptığı çalışmaları tamamladıktan sonra 2011 yılı Ocak ayı itibariyle internet üzerinden kredi kartıyla prim ödenmesi ve diğer ödemelerin gerçekleştirilebilmesi için uygulamayı hayata geçirmişti.

SGK kredi kartı ödeme işlemini kolaylıkla yapılması için bir web sayfası hazırlamış durumda. Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen işverenler bu hizmetten faydalanabiliyor ve ödemelerini kolaylıkla yapabiliyorlar. SGK ödemeleri için hazırlanan sayfada 4/A İşveren ödemeleri, 4B Sigorta ödemeleri ve diğer ödemeleri kısmı sorgu türünde yer alıyor.


PRİM ÖDEME İÇİN E-DEVLET ŞİFRESİ GEREKİYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan tüm borçlarınızı kredi kartı ile oturduğunuz yerden kolayca ödeyebilmeniz mümkün. Ancak bunun için E-devlet şifresine ihtiyacınız olacak. Eğer E-devlet şifreniz yoksa herhangi bir PTT şubesinden temin edebilirsiniz.


BANKALARDA DA PRİM ÖDENEBİLİR

SGK kredi kartı ile prim ödeme işlemini çeşitli bankaların kanalları üzerinden kolaylıkla yapmanız mümkün. Kredi kartı ile prim ödeme için bankaların internet ödeme sistemlerini kullanabilirsiniz. Bankaların mobil uygulamalarından veya internet bankacılığı üzerinden e-Devlet’e giriş yaparak SGK hizmet dökümü alabilirsiniz. SGK borç sorgulama ve SGK kredi kartı ödeme işleminizi internet bağlantınızın olduğu her yerden, anında yapabilirsiniz. SGK prim borcu ödemesi için gerekli olan tek şey sigorta sicil numaranız

Tek talimatınızla kredi kartı ile SGK ödeme işleminizi bankaların uygulamaları üzerinden her ay düzenli bir şekilde ve vakit kaybetmeden yapabilirsiniz. Tercihinize göre dilerseniz kredi kartı SGK borç ödeme ve SGK sorgulama işlemini kendiniz yapabilirsiniz, dilerseniz her ay kredi kartınızdan ya da hesabınızdan SGK prim borcunuz hesabınızdan çekilir. İşletme hesabınızda yeterli nakdiniz olmasa bile, SGK primlerinizin ödemesini kredi kartıyla zamanında gerçekleştirebilirsiniz.


#Prim borcu
#SGK
#E-devlet
#Ödeme
#İnternet bankacılığı
6 yıl önce