|

Resimdeki gizli reklamcıya dikkat

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı özellikle Instagram, Twitter, Facebook gibi platformları kullanan çok sayıda takipçisi olan kişilerin gizli reklam faaliyetleri için uyarıda bulundu.

Yeni Şafak
07:55 - 29/08/2017 Salı
Güncelleme: 08:01 - 29/08/2017 Salı
Diğer
​Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sosyal medya kullanıcılarını uyardı.
​Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sosyal medya kullanıcılarını uyardı.
Son dönemde
Instagram, Twitter, Facebook
gibi platformları kullanarak
gizli Reklam
yapan
çok takipçili hesaplar
konusunda
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
’ndan uyarı geldi.
Kendini
“Blogger”, “Vlogger” ve “Twitter fenomeni”
olarak tanıtan bazı kişilerin tüketicilere yönelik ürün bildirimlerinde bulunduğuna dikkati çeken bakanlık,
“Mal ve hizmetlerin satıcıları ile online eleştiri ve tavsiye beyanı sahipleri arasında bir ticari ilişki var ise bu ilişkiye ilişkin bilgi kesinlikle bildirim içinde yer almalıdır”
diyerek özellikle otel, kafe -restoran gibi yerler için yapılan yorumlara ve paylaşımlara şüpheli yaklaşılmasını istedi.
  • Son dönemde özellikle Instagram, Twitter, Facebook gibi platformları kullanan çok takipçili kişilerin reklam faaliyetleri dikkat çekiyor. Paylaşımlarıyla yüksek takipçi sayısına ulaşan bazı kullanıcılar ya hesaplarını şirketlere devrediyor ya da fotoğraflarda bazı ürünlere yer vererek firmalara yönlendirme yapıyor. Bu faaliyet bir sektör haline gelirken, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da konuyla ilgili uyarıda bulundu.
‘Şüpheci olun...’
Milliyet'in haberine göre,
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
’nın yazısında, piyasadaki mal veya hizmetleri kullanmış tüketiciler tarafından internet üzerinden yapılan eleştiri ve tavsiye yorumların tüketicilerin satın alma kararlarını önemli ölçüde etkilediği vurgulanarak, tüketicilerin, eleştiri ya da tavsiye türünde yazılmış online bildirimlere akıllı telefonları üzerinden de kolayca ulaşabildiği ifade edildi.
Uluslararası Tüketici Koruma ve Uygulama Ağı
’nın da konuyla ilgili uyarıda bulunduğu ifade edilen yazıda şu öneri ve ikazlarda bulunuldu:
  • “Bu tür açıklamalar, her koşulda gerçeği yansıtmalı ve yanlış yönlendirmeye yol açmamalı. Tüketicilerin eksik bilgilendirilmelerine neden olacak bildirimlerden kaçınılmalı. Bu kapsamda özellikle konaklama (otel-paket tur vs.) değerlendirme sitelerinde, kafe-restoran vs. gibi gıda tüketimine konu değerlendirme sitelerinde, sosyal medyanın her türlü mecrasında, Blogger, vlogger ismiyle yayın yapan kişi ve kurumlara ait internet sitelerinde belli bir mal veya hizmete ilişkin yapılan olumlu ya da olumsuz yorumlar konusunda şüpheci olunmalı ve ilave araştırmalar yapılmalıdır.”
#Blog
#Instagram
#Twitter
#Facebook
#Sosyal medya
#Kazanç
#Para
#Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
7 yıl önce