|

Rockefeller gerçekten öldü mü?

101 yaşında hayatını kaybeden David Rockefeller, sadece petrol, demiryolu ve finans alanındaki büyük yatırımları ile değil, arka planda dünya siyasetine yön veren faaliyetleriyle de anılıyor. David Rockefeller’ın arkasında bıraktığı karanlık miras, Türkiye’nin ilk uluslararası ekonomi politik dergisi Derin Ekonomi’nin Nisan sayısında.

Yeni Şafak
04:00 - 5/04/2017 Wednesday
Güncelleme: 08:01 - 5/04/2017 Wednesday
Yeni Şafak
Derin Ekonomi'nin Nisan sayısı bayilerde.
Derin Ekonomi'nin Nisan sayısı bayilerde.

Amerikan kapitalizminin simge ismi David Rockefeller, 101 yaşında öldü. Son doğum gününde 200 yıl yaşamak istediğini söyleyen, uluslararası sistemin derin aktörlerinden Rockefeller’ın 15 trilyon dolara varan serveti ve büyük nüfuzuyla şekillenen güç, her dönemde sorgulandı. Ölümünden sonra ‘karanlıkta’ kalan pek çok konu, daha uzun süre konuşulacak gibi görünüyor. Derin Ekonomi dergisi, Nisan 2017 sayısında kapitalizmin karanlık yüzü olarak tanınan Rockefeller’ı kapağına taşıdı. 1840’lardan başlayarak güçlenen Rockefeller imparatorluğunun pek çok bilinmezi, Derin Ekonomi'nin kapsamlı dosyasında yer alıyor.

EVET’İN EKONOMİK ANLAMI

Dergide ayrıca gündeme ışık tutacak farklı konular yer alıyor. Türkiye, cumhuriyet tarihinin en kritik kararlarından birini vermek üzere 16 Nisan’da referanduma gidiyor. Çıkacak olumlu sonuç neticesinde, ekonomik alanda çok daha hızlı kararlar verilebilecek, gündelik meselelerin ötesine geçilip çok daha uzun vadeli vizyonlara göre hareket edilebilecek. Derin Ekonomi, iş dünyasının önemli isimlerine, ilgili sivil toplum kuruluşu yöneticilerine ve siyaset dünyasının ekonomik akıllarına Evet’in ekonomik anlamını, kısa ve uzun vadede ne gibi etkiler doğurabileceğini sordu.

Dünyanın her tarafından güçlü yorumlar

Derin Ekonomi sayfalarında bu ay ayrıca ‘Wikileaks: Her evde bir ajan var!’, ‘Avrupa’nın vahşi yüzü hortladı’, ‘Brexit’ten sonra nereye?’, ‘En çok kâr payı dağıtacak şirketler’, Çin’in paralel sanal dünyası’, ‘Körfez’in dijital atağı’ başlıkları altında pek çok dosya ve değerlendirme yer alıyor. İbrahim Karagül yönetimindeki Derin Ekonomi, 23. sayısında da güçlü yazar kadrosunu okurlarının ilgisine sunuyor.

#David Rockefeller
#Derin Ekonomi
#Kapitalizm
#Wikileaks
#Körfez
7 years ago