|

Rus fabrikaları da zararda

Rusya, diplomatik kriz oluşturduktan sonra kendi gümrük kapılarında Türkiye'den gelen ürünlere uyguladığı engellemeyi sürdürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 22:00 - 26/11/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dimitri Peskov, Türkiye'den ithal edilen ürünlere herhangi bir ambargo uygulamayı düşünmediklerini söylese de taşımalar hala yapılamıyor. Türk ihraç ürünlerini Rusya'ya taşıyacak yaklaşık 400 TIR'ın girişine izin verilmiyor. Bu nedenle Türkiye'den teksil ve makine ürünü alan Rus fabrikaları da zarar ediyor.



GEÇİŞ ENGELİ DEVAM EDİYOR


Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Moskova yönetiminin TIR girişlerine yönelik herhangi bir ambargo olmadığı şeklindeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Şener, Gürcistan üzerinden 150, Ukrayna üzerinden de 250'yi aşkın aracın, Rusya'ya giremediğini belirterek, “Rusya geçmişte de böyle yaptı. Rusya engel koyacaksa hukuku çiğnemesi lazım. 'Ben geçirmiyorum' demiyor ancak çeşitli gerekçeler sürerek ülkesine sokmuyor” dedi.



RUS TIRLARI TÜRKİYE'DE RAHAT


Gümrükte bekleyen yüklerin Rusya'daki bazı fabrikaların ham maddesi olduğunu belirten Şener, "Yani bu engelin kaybedenleri her iki taraf oluyor” diye konuştu. Şener, Rusya'dan Türkiye'ye gelecek araçlara yönelik bir ambargo uygulanmasının ise henüz söz konusu olmadığına dikkati çekti.


#diplomatik kriz
#Dimitri Peskov
#Türk ihraç ürünleri
8 yıl önce