|

Rusya'ya giden TIR'lar geri dönüyor

Rusya'nın gümrük kapılarında uyguladığı gayriresmi ambargo nedeniyle kesme çiçek taşıyan TIR'lar geri döndürüldü. Uçak ve karayoluyla yapılacak sevkiyatlar geçici olarak durduruldu.

Yeni Şafak
13:36 - 26/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 11:55 - 26/11/2015 Perşembe
DHA

1 milyar dolarlık çiçek ithalatı yapan Rusya, uçak düşürme krizi nedeniyle gümrük kapılarında Türkiye'den gelen ürünlere yönelik ambargo uyguluyor. Kesme çiçek ihracatçıları dün Rusya'ya giden 6 TIR geri çevrildi. Bugün aynı sayıdaki TIR yola çıkarılmadı. Uçak sevkiyatları da geçici olarak durduruldu.



Gümrüklerden gelen haberler üzerine TIR'ları yoldan çevirdiklerini belirten Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, "Kesinlikle bekletileceği söyleniyor. Dün giden 6 TIR geri döndürüldü. Gönderimleri de durdurduk. Uçak sevkiyatlarını da geçici olarak durdurduk. Resmi olarak herhangi bir engelleme görülmese de gayriresmi engeller gözüküyor. Tabi bu durum kısa ve orta vadede sektöre çok büyük darbe vuracaktır. Çünkü en büyük partnerimizden biri Avrupa'dan sonra Rusya. Zaten Ukrayna'daki karışıklıktan dolayı o bölgede düşen ihracatımız, o bölgenin de eklenmesiyle büyük darbe yiyecek" dedi.



ÇİÇEK BARIŞ VE SEVGİNİN SEMBOLÜ


Çiçeği barış ve sevginin sembolü olarak gördüklerini belirten Bağdatlıoğlu, "Bu dönem içinde Rusya ile aramızdaki etkileşimde de barış ve sevginin unsuru olarak görülmesini istiyoruz. Çünkü biz önemli bir ticaretin yanında Rusya'yla kardeşlik, dostluk anlamında önemli yol katettik. Bu kardeşlik duygularının devam etmesi için gerilimin bir an önce sonlandırılması gerekiyor. Her iki ülkenin yetkililerinin daha sağduyulu hareket etmesini bekliyoruz" dedi.



#rusya ekonomi
#rusya ihracat
#çiçek ihracatı
#rusya ambargo
8 yıl önce