|

SAĞLAM TAPU ile konut satın alımında sıfır risk!

Yapılan araştırmalar Türkiye’de gayrimenkulün en güvenli yatırım aracı olduğunu gösteriyor. Türkiye’de 2014 yılında yaklaşık yüzde 20’si İstanbul’da olmak üzere 1 milyondan fazla konut el değiştirdi. 2015 yılının rakamları daha da yüksek olacak. “Gayrimenkul ediniminde var olan risklerin farkında mısınız?”, “Uzun yılların birikimi ile yaptığınız konut yatırımını riske atar mısınız?” her iki soruya da “Hayır” yanıtı veriyorsanız yepyeni bir hizmetle karşı karşıyasınız demektir: “SAĞLAM TAPU”… Gayrimenkul ipoteği sektöründe ilkleri gerçekleştiren FU, “Sağlam Tapu” ile gerekli kontrolleri ve risk analizini yapıyor, riskler konusunda müşteriye bilgi vererek işlem sürecini müşteri açısından şeffaflaştırıyor ve minimum riskle gayrimenkul edinimi sağlıyor.

Yeni Şafak
01:00 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:38 - 21/05/2015 Perşembe
Diğer

Gayrimenkul ipoteği sektörünün kurucusu ve öncüsü olarak hızlı büyümesini sürdüren FU, konut satın alma kararı sürecinde evrakların doğruluğunun kontrolü ile olası riskler konusunda müşteriye risk analizi sunan ürünü “SAĞLAM TAPU”yu 6 Mayıs 2015, Çarşamba günü Point Hotel Barbaros'ta gerçekleşen etkinlikle tanıttı.


SAĞLAM TAPU hizmeti, gayrimenkul alım satımında karşılaşılması muhtemel risklerin uzmanlarınca değerlendirilmesini, satın alan açısından tapu süreçlerinin ve işlemlerin şeffaflaşmasını, risklerin bilinmesini ve minimize edilmesini sağlıyor.



Ertuğrul Bul “SAĞLAM TAPU, karşılaşılabilecek tüm riskleri sıfıra indiriyor”


FU Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık A.Ş. Genel Müdürü Ertuğrul Bul, yaptığı konuşmada SAĞLAM TAPU hakkında “Türkiye ölçeğinde düşünüldüğünde gayrimenkul satın alma kararının verilmesi, çok sık gerçekleşen bir durum değil. Genel profil itibariyle gayrimenkul edinimi hayat süresi içerisinde bir ya da iki sefer ile sınırlı bir işlem. Bu yapısı dolayısıyla da gayrimenkul satın almak isteyenlerin bir ya da iki defa yapacakları bir işlem için gerekli prosedürleri öğrenmeleri, detay bilgilere sahip olmaları beklenemez. Buna karşın gayrimenkul alımının kendisi ise detaylı bilgilere ve uzmanlığa gereksinim duyan bir alan çünkü gayrimenkulü satın alırken aslında gayrimenkulle birlikte devreden tüm sorumlulukları da almış oluyorsunuz. Görüp beğendiğiniz ve satın almaya karar verdiğiniz 3+1 dairenin göremeyeceğiniz alanlarda, kullanımınızdan değerinin düşmesine kadar pek çok kısıtlama ile karşılaşabilirsiniz. O daire ister sıfır, ister ikinci el olsun, tapu kayıtlarında konutu kullanmaktan, maddi risk oluşturmaya kadar gidebilen bir takım kısıtlamalar olabilir. Biz bunlara “Takyidat” diyoruz. Konut satın alan aynı satışla aldığı takyidatları bilmezse riskli bir konut satın alma tecrübesi söz konusudur. Takyidatlı işlem oranları ise hiç hafife alınmaması gereken bir boyutta. Yapılan genel işlemlerin yaklaşık %70'i takyidat içeriyor, her ne kadar bu takyidatların birçoğu çok kolay çözülebilecek ve sorun olmayacak takyidatlar olsa bile biz SAĞLAM TAPU ile olası bütün riskleri sıfıra indiriyoruz. Nasıl otomobil alma kararı veren müşteri bir uzman veya oto ekspertiz desteğine ihtiyaç duyuyor ise gayrimenkul satın alanlar için de uzman desteği gereklidir. SAĞLAM TAPU, uzman desteği sayesinde, karşılaşılabilecek tüm riskleri minimuma indiriyor” ifadelerini kullandı.



2016 Hedefi; SAĞLAM TAPU Tüm Türkiye'de!


SAĞLAM TAPU'nun 2016 yılında Türkiye genelinde hizmet verecek bir yapıya dönüşerek konut satışlarının ayrılmaz bir parçası haline gelmesi hedefleniyor.



SAĞLAM TAPU nedir?


Bugüne kadar kurumlara hizmet üreten FU, SAĞLAM TAPU olarak adlandırdığı ürünüyle gayrimenkul satın almayı hedefleyen kişiye ulaşıyor. FU, SAĞLAM TAPU ile taşınmazı nakit olarak satın alacak kişinin güvenli bir satın alma gerçekleştirmesini, bu satın alma esnasında oluşabilecek her türlü risk konusunda bilgi sahibi olmasını, bu sayede de risk analizi hizmeti sağlayarak maksimum güvenlikli bir satın alma gerçekleştirmesini hedefliyor. SAĞLAM TAPU hizmet bedeli, gayrimenkul fiyatından bağımsız olarak işlem başına 480 TL'dir.



FU uzmanları, SAĞLAM TAPU hizmetini satın almış müşterilerin işlemlerini tapu aşamasında hem tapu kütüğünden, hem satış senedinden, hem de tapu senedinden karşılaştırmalı olarak kontrol ediyor. FU uzmanı tapu kütüğünde yer alan herhangi bir takyidatın tapunun satış esnasında hazırladığı resmi senede doğru eklenip eklenmediğini kontrol ediyor ve müşteriye de eş zamanlı olarak var olan takyidatla ilgili bilgi veriyor, olası riskleri gösteriyor. Bu noktada karar tasarrufu müşteridedir. Müşterinin danışmanı sıfatıyla FU uzmanı durumu açıklıyor ancak karar yönünde herhangi bir vurgu yapmıyor. FU uzmanının görevi, işlemlerin doğru hazırlanmasının ve evrakların doğruluğunun kontrolü ile olası riskler konusunda müşteriye risk analizi yapmaktır. Bu noktadan sonra müşteri satın alma kararını devam ettirebilir ya da vazgeçebilir.



FU Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık A.Ş. Hakkında
:


19 Banka ve 30 banka dışı finans ve finans dışı kuruluşun, verdikleri kredilerin veya verdikleri bayiliklerin teminatı olarak tesis ettikleri, ipotek işlemlerini sigorta güvencesi ile gerçekleştirmek üzere 2005 yılında kuruldu. Geçtiğimiz yıl, Türkiye sınırlarını aşarak Berlin'de de faaliyete başlayan FU, T.C. Berlin Başkonsolosluğu nezdinde kurulan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yurt Dışı Temsilciliği'ndeki tapu işlemlerinde Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının, Türkiye'ye gelmeden gerçekleştirecekleri tapu işlemlerinde de hizmet vermeye başladı.



Sektörünün işlem sayısı bakımından lider kuruluşu olan FU, Türkiye'nin 81 ilinde, KKTC'de ve Berlin'de 370 hukuk bürosu ve 570 avukat kapasitesi ile 5964 banka şubesine, Bankaların Destek Hizmeti Almalarına İlişkin Yönetmelik kapsamında, ISAE 3402 standartlarına uygun Tip II türünde bağımsız denetim kuruluşu KPMG tarafından hazırlanan hizmet güvence raporu ile hizmet vermektedir.



#tapu
#sağlam
#SAĞLAM TAPU
9 yıl önce