|

Sahillerin güvenliği 'Serdar'a emanet

100'den fazla hedefi takip edebilen Sahil Gözetleme Radarı Serdar, kıyı ve sahillerin güvenliğini sağlıyor. Düşük çıkış gücü ve uygulanan özel dalga biçimleri sayesinde tespit ederken tespit edilmeme özelliğine sahip Serdar, özellikle kritik kıyı bölgelerine yaklaşan tehditlere karşı etkin şekilde müdahale edebiliyor.

Yeni Şafak ve
10:12 - 28/04/2017 Cuma
Güncelleme: 11:04 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Serdar, özellikle kritik kıyı bölgelerine yaklaşan tehditlere karşı etkin şekilde müdahale edebiliyor.
Serdar, özellikle kritik kıyı bölgelerine yaklaşan tehditlere karşı etkin şekilde müdahale edebiliyor.

Radar sistemlerine ilişkin teknolojiye sahip olunması birçok ülke için kritik önem taşıyor. Türkiye’de yerli savunma sanayi projelerini etkin bir şekilde sürdüren Aselsan, 1991 yılında alınan Savunma Sanayi İcra Komitesi kararı doğrultusunda, Radar Teknoloji Merkezi ile Silahlı Kuvvetlerimizin radar ihtiyaçlarının gelişmiş teknolojiye sahip radar sistemleriyle karşılanması için bu alandaki faaliyetlerini artırarak sürdürüyor.

Yürütülen çalışmalarda her türlü menzil ve fonksiyonda kara, deniz ve hava radarının milli olarak geliştirilerek üretilmesinde ihtiyaç duyulan bilgi birikimi ve alt yapı ülkemize kazandırılıyor. Bu sayede hava savunma top ve füze sistemleri, sınır ve sahil gözetleme sistemleri, deniz platformları, havadan keşif gözetleme sistemleri için ihtiyaç duyulan arama, takip, atış kontrol, silah tespit, gözetleme radarlarının özgün olarak geliştirilerek üretilmesi faaliyetlerine en ileri radar teknolojileri uygulanarak devam ediliyor. Yenisafak.com olarak bu hafta deniz yüzeyinde hareket eden su üstü hedeflerin tespitini sağlayan Serdar Sahil Gözetleme Radarı’nı ele alacağız.

Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı Twitter’dan Serdar’a yönelik paylaşım yaptı. Yapılan açıklamada “100'den fazla hedefi takip edebilen ASELSAN Sahil Gözetleme Radarı 'SERDAR-4M' kıyı ve sahillerimizin güvenliğini sağlıyor” açıklamasında bulunuldu.

Tespit ediyor ama tespit edilemiyor
  • Düşük çıkış gücü ve uygulanan özel dalga biçimleri sayesinde Serdar radarları tespit ederken tespit edilmeme (LPI – Low Probability of Intercept) özelliğine sahip. Özellikle kritik kıyı bölgelerine yaklaşan tehditlere etkin şekilde müdahale edilebilmesi için sahil gözetleme radarında LPI özelliğinin bulunması önem taşıyor.

Operasyonel ihtiyaca göre seçilebilen anten konfigürasyonuna göre üstün yakın menzil performansı veya üstün hedef çözünürlüğü elde edilebiliyor. Her iki konfigürasyon da IALA V-128 "Gemi Trafik Hizmetleri Ekipmanı için Operasyonel ve Teknik Gereksinimler" standardı ile uyumlu özellik gösteriyor. Uygulanan katı hal güç yükselteç teknolojisi ve modüler tasarım yaklaşımı sayesinde sistemin faydalı ömrü uzun, bakım süreçleri kısa. SERDAR Sahil Gözetleme Radarı komuta kontrol sistemleri ile entegre edilebiliyor ve sahil gözetleme, gemi trafik kontrol, liman kontrol gibi uygulamalarda yüksek etkinlik sağlıyor.

  1. Önemli özellikleri:
  2. X-Bant yayın frekansı
  3. 48 Deniz mili azami menzil
  4. Düşük tespit edilme olasılığı (LPI, Low Probabilty of Intercept)
  5. Katı hal tasarım
  6. Yarıklı dalga kılavuzu anten
  7. Yüksek menzil çözünürlüğü
  8. Üstün yakın menzil / hedef çözünürlüğü performansı
  9. Çok sayıda hedefin aynı anda otomatik takibi
  10. Komuta kontrol merkezi üzerinden uzaktan komuta


#Sahil
#Radar
#Serdar
#Aselsan
7 yıl önce