|

Sanayi 4.0 için ortak program

Sanayi 4.0 alanında çalışmalara imza atarak kazandığı deneyimi iş dünyasıyla da paylaşan Bosch Türkiye, bu büyük dönüşümde ihtiyaç duyulacak insan kaynağının yetişmesi için sanayi-üniversite iş birliğine ağırlık veriyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/07/2017 Salı
Güncelleme: 02:04 - 4/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Sanayi 4.0 için ortak program
Sanayi 4.0 için ortak program

Sanayi 4.0 alanında çalışmalara imza atarak kazandığı deneyimi iş dünyasıyla da paylaşan Bosch Türkiye, bu büyük dönüşümde ihtiyaç duyulacak insan kaynağının yetişmesi için sanayi-üniversite iş birliğine ağırlık veriyor. Bosch, bu kapsamda Boğaziçi Üniversitesi’nin iş birliğiyle ‘Değişimi Şekillendirin- Dijital Üretim ve Sanayi 4.0 Programı’nı geliştirdi. Bosch Türkiye ve Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından ortaklaşa yürütülen program, Türkiye’deki tüm üniversitelerin lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımına açık ve ücretsiz şekilde gerçekleştiriliyor.

TEORİ GERÇEĞE DÖNÜŞECEK

Bu proje kapsamında öğrencilere Bosch’un Türkiye’de faaliyet gösteren kendi fabrikalarından örnek alanlar sunularak, bu alanlarla ilgili çalışmalar yapmaları isteniyor. Böylece

Nesnelerin İnterneti (IoT), bağlanabilirlik, Sanayi 4.0 konularının teoriden çıkarak, öğrenciler tarafından gerçeğe dönüştürülmesi hedefleniyor.

#​Sanayi 4.0
#Bosch Türkiye
7 yıl önce