|

Sanayici kışı çıkaramaz

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ekonominin artık daralmaya daha fazla tahammülü kalmadığını belirterek, reel sektörün bu kışı çıkarmasının çok güç olduğunu vurguladı.

Yeni Şafak
00:00 - 30/09/2001 Pazar
Güncelleme: 20:14 - 6/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonominin üretim, yatırım ve istihdamdaki azalmaya tahammülü kalmadığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, TOBB Ticaret Odaları Konseyi'nin Bandırma'daki toplantısında yaptığı konuşmada, ABD'ye yapılan saldırılar sonrası dünya ekonomisiyle birlikte Türkiye'nin de zor günler yaşayacağını belirtti.



Hisarcıklıoğlu, üretim yapabilmek için reel sektöre gerekli desteğin verilmesinin önemine dikkati çekerek, "Reel sektör şu anda çalışmıyor. Türkiye'deki 352 oda ve borsadan 183'ünü ziyaret ettim. Bölgelerdeki incelemelerimde ekonomik krizin had safhaya ulaştığını gördüm. Reel sektörün bu kışı çıkarması çok güç. Büyük bir özveriyle çalışıyoruz" dedi.



Gemi artık karaya oturdu


Hisarcıklıoğlu, devlet yönetiminin mutlaka etkin ve şeffaf hale getirilmesinin, kamu yönetimi reformunun yapılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "Devlet yönetiminin şeffaf olmaması, bürokrasinin hantallığının neden olduğu yolsuzluk ve vurgunlar ekonomiyi derinden yaralamaktadır."



Odalar Birliği olarak yaptıkları araştırmalarda, Türkiye`nin son 10 yıldaki kaynak israfının toplam 195 milyar doları bulduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: "Bu yılda 19.5 milyar dolar yapar, bunlar katlanarak geldi. Bugün de deniz bitti, gemi karaya oturdu. Artık ülkenin potansiyelini büyütmemiz lazım.



Üretimimiz krizin ardından 200 milyar dolardan 160 milyar dolar düzeyine geriledi. Eğer, üretim hedefi 300 milyar dolar olarak belirlenmez ve buna dönük gerekli önlemler alınmazsa, ne krizden çıkmak, ne vergi alabilmek, ne de gelir artırabilmek mümkün. Tek çare üretimdir. Bu konuda toplumun tüm kesimleri de aynı fikri paylaşıyor."


#TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu
#Sanayici kışı çıkaramaz
#Ekonomik daralma
23 yıl önce