|

Sanayinin kadın patronları

Erkeklerin egemen olduğu sanayi sitelerinde, son yıllarda kadın girişimcilerin sayısı artıyor. Akdeniz Sanayi Sitesi'nde çalışan kadın patronlar iş hayatındaki başarılarıyla örnek oluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:34 - 6/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

Çalışma şartlarının zorluğu nedeniyle erkeklerin egemen olduğu sanayi sitelerinde, son yıllarda kadın girişimcilerin sayısı artmaya başladı. Yaklaşık 2 bin 500 iş yeri ve 15 bine yakın çalışanıyla Türkiye'nin en büyük sanayi sitelerinden Akdeniz Sanayi Sitesi'ndeki kadın patronlar iş hayatındaki başarılarıyla örnek oluyor. Ziraat ve gıda sektörlerinde kullanılan bazı makinelerin imalatının yapıldığı işletmenin olan Özlem Ayık Akcan, 13 yıldır faaliyet gösterdiklerini, ar-ge konusunda KOSGEB ve TÜBİTAK'tan yardım aldıklarını söyledi. Sanayide çalışmanın sadece kadınlar için değil, erkekler için de zorlu olduğuna dikkati çeken Akcan, “Eskiye nazaran kadınlar artık daha rahat” dedi. Sanayi idaresinin gayretleriyle sitelerinin oldukça emniyetli hale geldiğine işaret eden Akcan, “Ülkemizde kadınların her sektörde çalışmasının artık normal olduğunu ve garipsenmemesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.



AMBALAJ İHRACATI YAPIYORUZ

Sanayi sitesinde ambalaj malzemeleri imalatı yapan iş yerinin kadın patronu Nazmiye Güler Akbulut, imal ettikleri ürünleri birçok ülkeye ihraç ettiklerini bildirdi. Akbulut, yaşanan sıkıntılar sebebiyle söz konusu ambalajları Türkiye'de imal etmeye karar verdiklerini kaydederek, yurt dışında mamüllerini gördüklerinde mutlu olduklarını söyledi.



Herkes için güvenli

Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk de yaklaşık 2 bin 500 iş yeri ve 15 bin çalışanıyla sanayi sitelerinin Türkiye'nin en büyüklerinden olduğunu söyledi. Kadınların sanayide çalışmasının geçmiş yıllarda yadırgandığını bu algının artık değişmeye başladığını belirten Öztürk, “Sanayi sitemizde şu anda 600'e yakın kadın çalışıyor” dedi. Sanayi sitesine daha fazla kadın girişimcinin gelmesini istediklerini söyleyen Öztürk, sanayinin kadınlar için emniyetli bir yer olduğunu rahatlıkla faaliyetlerde bulunabilceklerini vurguladı.


#Akdeniz Sanayi Sitesi
#ambalaj
#sanayi
8 yıl önce